základní skupiny - skupina A, 5. kolo
25.11.2021 21:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Rayan Cherki (© AFP)

Lyon vyhrál v Evropské lize i popáté, Bröndby se popere se Spartou

Lyon uzmul na své konto i své páté vítězství v rámci hlavní fáze Evropské ligy. Bröndby se sice zkraje druhé půle dostalo na kontě, jenže těsný náskok neuhájilo, jelikož jeho protivník odpověděl třemi góly. Dánský výběr ztratil možnost dostat se na druhou příčku, a tak se s pražskou Spartou v prosinci utká v Praze v přímém boji o pokračování v Konferenční lize.

Domácí působili zpočátku možná přece o něco aktivněji, ve 14. minutě se zjevil na zadní tyči Riveros, nicméně hlavou z bezprostřední blízkosti pouze minul bránu. Až ve 21. minutě se osmělili poprvé zásadně také hosté, z dálky napřáhl Cherki, ovšem jeho přízemní pokus lapil gólman Hermansen. Ve 36. minutě střílel Greve, zablokoval ho však hostující obránce Gusto.

A když ve 38. minutě nepohnul skóre kupředu ani Kadewere, který zamířil těsně vedle branky Bröndby, museli si zkrátka diváci v Dánsku počkat na všechny trefy až do druhého poločasu. A daleko spokojenější byli ti přející Drengene fra Vestegnen, po centru Hedlunda, tečovaném bránícím Lukebaou, totiž za záda brankáře Anthonyho Lopese zacílil ve skluzu útočník Uhre.

Olympique jako by tento moment nabudil a poměrně záhy na nepříjemné inkasování reagoval. Slimaniho dělovku ještě zlikvidoval Hermansen, míče se chopil domácí křídelník Riveros, ale ten místo aby balón odkopl do bezpečí, obral ho o něj ve vlastní šestnáctce Cherki a následně pohotově skóroval. O devět minut později se přitom Lyon dokázal ujmout průběžného vedení.

O druhý přesný zásah Les Gones se opět postaral Cherki, který podnikl hodně odvážný výpad podél pravé lajny, ve vápně si merunu ve správný okamžik zasekl a nasměroval ji přesně na bližší tyčku. Hermansen se na své spoluhráče právem zlobil, v defenzivě určitě působili dost nedůrazně. Mimochodem jakási laxnost při obranných činnostech způsobila další katastrofu.

Konkrétně hovoříme o 76. minutě, kdy si Lucas Paquetá vyměnil míč s Tokem Ekambim na levé straně, jemný oblouček vyslal na hranici brankového území, odkud pak Slimani přetlačil obránce Tshiembeho a hlavou překonal Hermansena. Domácí neměli sílu klání ještě nějakým způsobem zdramatizovat, ve zbývajících pasážích hry dokonce ani jednou nestačili vystřelit.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
EverlastD

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
Elmas

0-2

Reagovat
Seydou Doumbia

Chudák Mendeš, podle sestavy tady musí hrát SZ i křídlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele