základní skupiny - skupina C, 3. kolo
05.11.2020 18:55 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Oslabená Slavia si vyšlápla na Nice, dvakrát skóroval Kuchta

I bez několika hráčů postižených koronavirem dokázala pražská Slavia zdolat Nice a posílit tak své postupové naděje. O vítězství 3:2 se postarali nečekaní hrdinové - mladý Senegalec Sima a letní posila Kuchta. Za hosty se prosadili Gouiri a Ndoye.

Sešívaní se potýkali s velkými problémy, kvůli koronaviru jim vypadlo pět hráčů. Trenér Trpišovský tak před Koláře postavil čtveřici Masopust, Hovorka, Zima a Oscar, středovou trojici tvořil Holeš se Ševčíkem a Lingrem. Na křídla dostali důvěru afričtí, fyzicky vyspělí hráči, jmenovitě Sima a Olayinka, na hrotu nastoupil Kuchta. Patrick Vieira oproti vítězství s Beer-Ševou nemohl počítat se zraněným Dantem, jeho a Nsokiho tak ve stoperské trojici nahradili Daniliuc a Pelmard. Pravým křídelním obráncem se namísto Atala stal Lotomba, uprostřed vedle Schneiderlina nastoupil namísto Thurama Lees Melou. Beze změny nezůstala ani útočná trojice, když Maurice nahradil Lopes.

Začátek utkání se nesl spíše v režii celku z francouzského přístavního města. V sedmé minutě propadl centr až na zadní tyč k Dolbergovi, proti němuž se skvělým zákrokem musel činit Kolář. Trochu nečekaně ale jako první nakonec udeřili slávisté. Protiútok sice obránce hostí skluzem zastavil, míč se však jen odrazil k Janu Kuchtovi, který s velkým přispěním štěstěny a zaváhání bránícího tria stanul sám před Benítezem. Pak už jen s přehledem na přední tyč skóroval.

Jenže když bylo odehráno něco přes půl hodiny, přišla vyrovnávací trefa. Amine Gouiri předal Lopesovi míč, který se k němu obloučkem vrátil zpátky. Rázem stanul sám před Kolářem, kterého šikovným a lehkým lobem přehodil. Sešívaní ovšem prokázali velké odhodlání a ještě před poločasovou pauzou se vrátili do vedení, navíc to bylo gólem do šatny. Od rohového praporku nacentroval Ševčík, přičemž nejvýše ze všech vyskočila naděje Slavie Abdallah Sima. Mladý Senegalec hlavičkou zatloukl balón nekompromisně na zadní tyč.

Nedlouho po návratu ze šaten mohlo být vedení červenobílých dvojnásobné. Z pravé strany postupující Sima připravil míč na střelu Holešovi, jemuž rána z dvaceti metrů sedla a nadělala velké problémy Benítezovi. Hrdinou druhé půle se stal po sedmdesáti minutách opět Jan Kuchta. Vše ale začalo africkou spoluprací na levé straně - Oscar předal Olayinkovi, který mu za obranu vrátil a liberijský bek dával pod sebe před branku. Tam se balón dostal právě ke Kuchtovi, jenž se sice musel natáhnout, zírala na něj ale už jen odkrytá branka.

Hostům se podařilo něco s utkáním provést až v samotném nastavení. To už v dresu Slavie hrál například mladý Křišťan, během jeho působení na hřišti Reine-Adelaïde dostal míč doleva k Danu Ndoyemu. Švýcar pak zkusil procpat balón mezi tři tyče silou, což se mu i díky zaváhání Koláře povedlo. Na bližší tyč letící přízemní ránu si sice slávistický brankář sáhl nohou, od ní však kulatý nesmysl putoval jen za jeho záda.

Jak tedy po tomto zápase vypadá tabulka skupiny C Evropské ligy? V souběžně hraném utkání dokázal Leverkusen otočit na hřišti Beer-Ševy, což znamená, že právě Bayer a Slavia jsou se šesti body v čele. Nice ani Hapoel ale rozhodně nejsou ze hry, vždyť ztrácí jen tři body, které hned v dalším kole v odvetách mohou stáhnout.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (550)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele