základní skupiny - skupina G, 4. kolo
26.11.2020 18:55 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Fransérgio (© AFP)

Braga se po ofenzivním koncertu rozešla smírně s favorizovaným Leicesterem

Velmi divoký zápas byl k vidění v portugalské Braze, kde padlo hned šest branek a oba celky se nakonec rozešly smírně po netradičním výsledku 3:3. Domácí přitom v důležitém čtvrtečním duelu hned třikrát vedli o jednu trefu, jenomže v páté nastavené minutě je o výhru připravil tradiční hostující kanonýr Jamie Vardy. "Lišky" si zásluhou této trefy definitivně zajistily postup do vyřazovací fáze Evropské Ligy a s deseti body mají na dosah i první místo.

Domácí hráli od samého začátku velmi odvážně a bylo na nich vidět, že favorizovanému anglickému rivalovi chtějí vrátit tři týdny starý neúspěch v poměru 0:4. Díky nečekané porážce řeckého AEK však také mají blízko k postupu mezi dvaatřicítku nejlepších, se sedmi body jsou druzí a ve dvou zbývajících utkáních jim k udržení stávajícího postavení stačí jedna výhra. To samé platí v případě Leicesteru, aby bez ohledu na ostatní výsledky skončil první.

Braga začala naprosto fantasticky a do vedení se dostala již po necelých čtyřech minutách. Po rychlé akci na pravém křídle byl hned dvakrát zablokován Medeiros, pak se ale z dobrých pětadvaceti metrů opřel do odraženého balónu Al Musrati a jeho skákavý pokus ukázkově zapadl do levého spodního rohu. Hosté na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho a ani ne o pět minut později srovnali stav.

Harvey Barnes obdržel přesně načasovanou přihrávku do volného prostoru od Iheanacha a z první chladnokrevně zavěsil pod břevno. Ve vysokém tempu se pokračovalo také v následujícím průběhu a svěřenci trenéra Carlose Carvalhala si vzali zpět ztracený náskok ve 24. minutě. Horta převzal míč na hranici ofsajdu a zjevil se sám před brankářem Schmeichelem, pak zpětnou nahrávkou ještě našel lépe postaveného Paulinha a ten nezaváhal.

Za další tři minuty po obrovské hrubce Bruna Viany mohl skórovat Ünder, nicméně zblízka si na famózního gólmana Matheuse nepřišel. Zhruba pět minut před přestávkou předvedl na opačné straně velmi nejistý zákrok Schmeichel, ovšem své zaváhání okamžitě napravil a brilantně zneškodnil dorážku Paulinha. Ve 44. minutě se hostující strážce opět blýskl, tentokráte odvrátil okamžitou ránu aktivního Brazilce Paulinha na rohový kop.

Leicester byl blízko ke druhému vstřelenému gólu krátce po odehrané hodině, ale famózní Matheus jeho kroucený pokus z necelých dvaceti metrů vyrazil do strany. Ihned na to ani ne po minutě strávené na trávníku rozvlnil síť Vardy, avšak jeho trefa nemohla platit kvůli ofsajdovému postavení. Přesně v polovině druhého dějství znovu neměl štěstí Paulinho, jehož prudkou hlavičku směřující pod horní tyčku bravurně vytáhl Schmeichel.

Mírný favorit se přeci jen dočkal čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem. Tečovaná přihrávka Maddisona z levé strany propadla k zapomenutému Thomasovi, který z bezprostřední blízkosti přeci jen pokořil pozdě zasahujícího Matheuse - 2:2. Braga se v žádném případě nevzdala a v poslední minutě základní hrací doby ji přiblížil k nesmírně cennému skalpu střídající Fransérgio.

Zkušený třicetiletý záložník se po výtečné práci Galena zjevil v levém rohu brankového území a z mírného úhlu překonal naprosto bezmocného Schmeichela. Jenomže v poslední možnou chvíli měl závěrečné slovo Vardy, když se díky nezištné nahrávce Albrightona zjevil u vzdálenější konstrukce a stoprocentní příležitostí nepohrdl, Matheus byl naprosto bez šance.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele