osmifinále - odvety
18.03.2021 18:55 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Borja Mayoral (© AFP)

Překvapení se nekonalo, AS Řím vyhrál i na Ukrajině

Římané se radují z výhry i podruhé, trenér Paulo Fonseca opět vyzrál na svůj bývalý celek. Tentokrát mu hodně pomohl mladý útočník Borja Mayoral, díky jehož dvěma gólům AS vyhrálo proti Šachtaru i na jeho domovské půdě.

Šachtar potřeboval doma pořádně zabrat, aby mohl pomýšlet na postup do další fáze, protože z Říma si přivezl hodně nepříjemný výsledek 0:3. Před zápasem hráči Šachtaru na všechny strany hlásali, že jsou připravení bojovat a že věří v obrat. První minuty jim navíc dávaly zapravdu. Jejich převaha ale působila spíš opticky, šance si Šachtar dlouho nevytvářel.

Domácí sice neustále kombinovali s míčem na polovině AS, které se snažilo o rychlé brejky častými nákopy, které nikam nevedly. Jenže za 35 minut domácí na brankáře Paua Lópeze nevystřelili ani jednou! Až právě na hranici tohoto časového intervalu se do míče opřel Alan Patrick, ale vyslal jen chabou střelu, s níž si López poradil.

Následně se Diawara pokusil vyslat do šance sprintujícího Španěla Borju Mayorala, který by postupoval sám na domácího brankáře Trubina, jenže mladý fenomén rychle vyběhl ze své brány a míč mu těsně u kopaček odpálil pryč.

Po změně stran už to bylo mnohem zajímavější. Po pouhých třech minutách z druhého dějství se totiž AS ujalo vedení. Na dlouhý pas do obrany Šachtaru si naběhl Karsdorp, kterému se povedlo zakončit sprint přesným centrem. Ten sice domácí obrana odrazila, ale pohotový Borja Mayoral doklepl míč do sítě - 1:0.

To samozřejmě domácímu týmu situaci hodně komplikovalo a proto vrhl své síly do útoku. Jenže AS hrálo v obraně velmi jistě. Přesto inkasovalo. Po hodině hry vystřídalo tři hráče těsně před standardní situací, což zpravidla bývá špatné znamení. A dnes to bylo stejné, protože Alan Patrick na zadní tyči posunul míč na dobíhajícího Júniora Moraese a zkušený útočník ve skluzu srovnal!

Jenže Šachtaru to moc nepomohlo. Dvacet minut před koncem se jeho snahy o otočení výsledku definitivně rozplynuly. Španělskou spolupráci začal Pedro, který vyslal do šance Carlese Péreze. Ten obešel brankáře Trubina a přihrával před téměř prázdnou bránu. Tam si Borja Mayoral zpracoval míč a poslal jej pohodlně do sítě - 2:1 pro AS a jeho snadný postup. Do konce utkání už se nic zajímavějšího nestalo, byť Šachtar ještě několikrát testoval schopnosti dnes často létajícího Paua Lópeze.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (15)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
Largo

2:0, bohužel. Nevím, kdo by u nás dal gól.

Reagovat
Seydou Doumbia

ti co dali gol v prvním zápase hrát nebudou?

Reagovat
Largo

Většinou ne. Všichni tři začínali na lavičce.

Reagovat
Johny1993

0:0

Reagovat
berliner

Prani 0:2

Tip 1:1

Reagovat
EverlastD

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

ved divaci boli uz aj pocas LM a aj vo vyradovacke EL....ach jaj

Reagovat
Largo

A nakonec ani tady nebyli, rozhodlo se ráno před zápasem. Autor

Reagovat
Stana95

tak zase v suchým triku? vypadá to, že čím víc nám nevěřím (jak proti Braze, tak teď se Šachtarem), tím víc nám to prospívá

Reagovat
Largo

Reagovat
Shevchenko

Jako 4 výhry proti Braze a Šachtaru? Vás nepoznávám. Přeju Vám ať to vyhrajete.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
DelPiero137

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele