základní skupiny - skupina F, 3. kolo
05.11.2020 18:55 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Jediný gól vynesl San Sebastianu vítězství s Alkmaarem

Nabitá skupina F Evropské ligy dostala další zápletku. Real Sociedad ve velmi důležitém zápase ze svého pohledu zdolal jednoho z hlavních konkurentů v boji o postup, nizozemský Alkmaar. O vítězství 1:0 rozhodl Portu.

Dvě personální změny provedl v zahajovací jedenáctce San Sebastianu trenér Alguacil oproti neúspěšnému týden starému utkání s Neapolí. Do Mezi třemi tyčemi nahradil Remira Moyá, Sagnan se zase posunul namísto Gorosabela na pravý kraj obrany, aby ve stoperské dvojici uvolnil místo Elustondovi.

Jeho protějšek Slot udělal vzhledem k vítězství s Rijekou pouze jednu změnu co do počtu hráčů, výrazně však změnil rozestavení na hřišti. Ze sestavy vypadl Martins Indi, místo něhož se na stopera zatáhl ze zálohy Koopmeiners. Toho zase vedle De Wita a Midtsjoa ve středu pole nahradil z křídla se stáhnuvší Stengs. Druhým krajním hráčem byl vedle Karlssona minule hroťák Gudmundsson, v útoku naskočil Boadu.

Úvodní šance zápasu měl na svědomí David Silva, který nejprve pobídl Portuguése, jenž selhal tváří v tvář brankáři, aby vzápětí sám hlavičkoval centrovaný míč těsně vedle brány. Portugués dostal po půlhodině šanci na reparát, ani on, ani Isak se však nedokázali trefit do balónu.

Bezprostředně po přestávce do třetice selhal Portugués, který si vylámal zuby na skvělém Bizotovi. Gólman Alkmaaru následně zneškodnil i ránu Oyarzabala z vápna. Oyarzabal dostal další příležitost, tentokrát pro změnu zamířil vysoko.

Cristian Portugués se přeci jen dočkal. A bylo to s asistencí druhého smolaře Oyarzabala, který Portuguésovi připravil před prázdnou bránu a ten už nepohrdl. Real Sociedad toto vedení uhájil a připsal si do tabulky tři body, díky čemuž je na tom stejně, jako jeho dnešní soupeř a Neapol.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tlaci

3:2

Reagovat
AjaxFans

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele