základní skupiny - skupina E, 3. kolo
05.11.2020 18:55 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslabené PSV zkolabovalo v Soluni po přestávce a odjíždí s debaklem

Eindhovenský klub se v poslední době potýká s nákazou koronavirem a na řecké půdě mu nyní chybělo hned několik klíčových hráčů, což se na jeho hře nakonec projevilo. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta sice odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem, avšak během zhruba dvaceti minut druhého dějství inkasovali čtyřikrát a poté se na žádný souvislý tlak už nezmohli. Kvůli druhé prohře klesli v tabulce skupiny E na třetí místo.

PSV má v tuto chvíli na kontě tři body a ve druhé polovině hlavní fáze Evropské ligy ho čeká náročný úkol. PAOK si naopak udržel svou dosavadní neporazitelnost a k tomu poprvé zaznamenal tříbodový zisk, s pěti body je druhý o dva body za vedoucí španělskou Granadou. Zahajovací dvacetiminutovka čtvrtečního střetnutí probíhala v opatrnějším duchu, pak hosté z ničeho nic skórovali díky proměněnému pokutovému kopu.

Polský rozhodčí Stefanski ho nařídil za jasné podražení Schwaba na unikajícího protihráče a míč si vzápětí postavil zkušený izraelský reprezentant Eran Zahavi, který přízemní střelou doprostřed branky překonal bezmocného brankáře Živka Živkoviće bez jakýchkoli problémů. Stejný hráč mohl zvýšit náskok svého celku pět minut před přestávkou, kdy se po rychlém brejku zjevil zcela sám před domácím brankářem.

Následně se ho snažil zblízka propálit tvrdou ranou, a i když ho překonal, tak zhruba půl metru před brankovou čarou odkopával do bezpečí vracející se Varela. Domácí celek měl naprosto úchvatný vstup do závěrečného poločasu a ve 47. minutě srovnal stav. Po přímém volném kopu z levé strany a zpětné hlavičce Andriji Živkoviće napřáhl z patnácti metrů Schwab a svým přízemním pokusem propálil vše, co mu stálo v cestě.

PAOK dokázal otočit vývoj za dalších devět minut. Po chybné rozehrávce Thomase doputoval balón až na kopačku Andriji Živkoviće, jenž se vhodnou zpětnou kličkou zbavil vracejícího se Sangarého a z deseti metrů nekompromisně zavěsil k bližší konstrukci. O tři minuty později se řecký tým mohl ještě více uklidnit, neboť jeho náskok zvýšil teprve dvacetiletý talentovaný útočník Christos Tzolis.

Ten si navedl míč až před hranici pokutového území a měl dostatek prostoru ke střele, svůj skákavý pokus usměrnil do pravého spodního rohu kolem marně se natahujícího gólmana Mvoga - 3:1. V 66. minutě dovršil parádní obrat PAOKu nejlepší muž na trávníku Andrija Živković. Po rychlém útoku obdržel finální nahrávku do volného prostoru od Tzolise a chladnokrevně se trefil k přední tyči, Mvogo se jen naprázdno proletěl vzduchem. Domácí se v nastaveném čase prosadili ještě jednou, ale jejich pátá trefa neplatila kvůli těsnému ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
PAOK

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
AjaxFans

1-1

Reagovat
Stiksxx

Taková ostuda My jsme psychicky tak slabý tým, až je mi z toho špatně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele