základní skupiny - skupina E, 2. kolo
29.10.2020 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Donyell Malen (© AFP)

Oslabené PSV vyhrálo nad Omonií kvůli rozdílové trefě Malena v samém závěru

PSV se před svým druhým zápasem Evropské ligy potýkalo s mnoha problémy, kromě početné marodky mu chybělo také hned osm hráčů vinou koronavirové nákazy a do duelu v kyperské Nikósii proto vstupovalo jako mírný outsider. Omonia se dostala do vedení krátce po odehrané půlhodině, ovšem hosté ještě do přestávky srovnali krok a o svém úspěchu rozhodli v nastaveném čase díky druhé brance v zápase od Donyella Malena.

Domácí celek tak klesl na poslední čtvrté místo s jedním bodem na kontě, výběr z Eindhovenu se po úvodní porážce se španělskou Granadou (1:2) raduje z prvního tříbodového úspěchu a patří mu druhá pozice. Úvodní větší možnost byla k vidění po osmi odehraných minutách, kdy nejprve brankář Mvogo zlikvidoval projektil Jordiho Gómeze z ostrého úhlu a pak si poradil i s hlavičkou slovenského útočníka Ďuriše.

Omonia se kýženého vedoucího gólu dočkala ve 29. minutě. Jednalo se o opravdu nesmírně kuriózní gól, neboť po nedovoleném zákroku ve středu hřiště na Ďuriše ukázal neuvěřitelný přehled i techniku Gómez. Ten si všimnul vyběhnutého Mvoga, z neskutečných pětapadesáti metrů se opřel do zastaveného balónu a ukázkově zamířil k pravé tyči, hostující strážce branky se už vracel mezi tři tyče příliš pozdě.

PSV na jeden z nejneočekávanějších zásahů v historii evropských pohárů zareagovalo pět minut před výměnou stran. Na levé straně se ocitl Madueke a nahrávkou pod sebe našel volného Malena, který jemnou tečí nasměroval balón do sítě kolem překvapeného gólmana Fabiana - 1:1. Kyperský klub si mohl vzít zpět své ztrácené vedení po třech minutách druhého poločasu, ale Ďuriš tváří v tvář proti Mvogovi selhal a zblízka pálil až na tribunu.

Od tohoto okamžiku dominovali na trávníku svěřenci kouče Rogera Schmidta. Nejprve neuspěl Teze, jehož střílená přihrávka proletěla zhruba o metr vedle vzdálenější konstrukce. Poté nezužitkoval rychlý protiútok Max, když mířil o kousek vedle bližší tyče. V 84. minutě vytáhl vynikající reflexivní zákrok jednoruč Fabiano po přízemní ráně Malena, nicméně v 90+2. minutě si již na stejného hráče nepřišel, jednadvacetiletý útočník ho totiž snadno překonal pohotovou přízemní střelou.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

0-1

Reagovat
AjaxFans

Psv potvrdí formu 2-0

Reagovat
Stiksxx

Strašná první půle. Fakt hrozná. Ale druhá to byla dominance kor od nějaké 70. minuty. Podařilo se nám několik zámků a minimálně dvě gólovky. Nakonec se to povedlo. Zasloužené vítězství.

Reagovat
Stiksxx

Ale nevím, proč musíme dostávat ty směšné góly Buď si ho dáme sami, viz první tři kola ligy a včera taky. Přes celou půlku hřiště.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele