základní skupiny - skupina C, 4. kolo
26.11.2020 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Ondřej Lingr (© AFP)

Slavia vyhrála i v Nice a přiblížila se postupu

Fotbalisté Slavie zvládli i druhý ze vzájemných zápasů proti Nice a od postupu je dělí jediný bod. Ve Francii brzy vedli díky trefě Lingra, po vyrovnávacím gólu Gouiriho ihned vrátil vedení hostům Olayinka. Na konečných 1:3 pak upravil Sima.

Jindřich Trpišovský vsadil na sestavu, jež v poslední době sbírá dobré výsledky. Před Ondřejem Kolářem nastoupili Kúdela se Zimou, kraje obrany obstarali Masopust s Bořilem a jen na lavičce tak začal Oscar. Stejně tak nedostal důvěru Stanciu, střed pole obstarali Holeš, Ševčík a Lingr, křídla pak pilovali Sima s Olayinkou. Na hrotu dostal další příležitost Kuchta.

V úvodních minutách utkání se lépe jevili slávisté, kteří se však dlouho nemohli dostat do větších příležitostí. Až po necelé čtvrthodině dlouho vedl míč Ondřej Lingr, a i když to vypadalo, že už prováhal ideální moment pro přihrávku, on vyslal ze své kopačky famózní střelu, která zapadla milimetrově přesně do vzdálenější šibenice.

Ve dvacáté minutě mohlo být srovnáno, když se za obranou zjevil Claude-Maurice, jenž orazítkoval tyč a balón pak nerušeně projel podél brankové čáry. Druhou trefu hostů mohl přidat Olayinka, jehož zakončení z ostrého úhlu, které už překonalo brankáře, vykopl až na poslední chvíli bránící hráč.

Další zajímavé momenty přišly až po návratu ze šaten. Jen pár desítek sekund po začátku druhé půle napřáhl z dvaceti metrů Reine-Adelaïde, jehož přízemní pokus vytěsnil Kolář na tyč a na roh. Po hodině hry už se Nice dočkalo branky. Ondřej Kolář předvedl tristní vyběhnutí proti Atalovi, jehož střela sice ještě skončila na tyči (dnes už potřetí), dorážející Amine Gouiri ovšem už měl před poloodkrytou klecí snadnou práci.

Sešívané jako by to nakoplo, bleskově odcentroval z pravé strany Ševčík, čehož Peter Olayinka trestuhodně nevyužil a zcela osamocen na malém vápně hlavičkoval jen do brankáře. Nigerijský křídelník ale toto zaváhání bleskově napravil, když si naběhl na další Ševčíkův roh a tentokráte už se nemýlil.

Hosté potřebovali uklidňovací gól jako sůl, poskytl jim ho opět hlavou jiný z afrických hráčů. Na famózní Holešův lob za obranu si naběhl Abdallah Sima, jenž předvedl perfektně načasovaný výskok. Benítez mohl jen sledovat, jak potřetí v zápase proletěl balón za jeho záda.

V závěru nakonec byla k vidění i červená karta. Búdáwí fauloval Provoda a následně měl ještě nevhodné slovní poznámky, za každý tento prohřešek viděl žlutou kartu a musel tak jít do kabin.

Slavia je každopádně ve skvělé pozici, neboť spolu s Leverkusenem vede s devíti body a k jistotě postupu jí chybí jeden jediný bod ze dvou zápasů. Přidat jej může už za týden v domácím zápase s Beer Shevou, jež má stejně jako Nice na kontě tři body.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (596)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele