základní skupiny - skupina C, 3. kolo
05.11.2020 18:55 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

Radost hráčů Leverkusenu (© AFP)

Leverkusen zvládl duel v Izraeli a zaznamenal svou druhou výhru ve skupině

Leverkusen přeci jen potvrdil úlohu favorita proti izraelskému vyzyvateli Beer-Shevě a nakonec ho po hodně divokém průběhu zdolal v poměru 4:2. I přes solidní začátek se pro něj duel nevyvíjel úplně nejlépe a po necelé půlhodině hry dokonce prohrával. Pak ale do přestávky srovnal a o svém úspěchu rozhodl dvěma zásahy v závěrečné dvacetiminutovce. Ve skupině C podruhé zvítězil a na kontě má stejný počet bodů jako pražská Slavia.

Jediný přemožitel Slavie z hlavní fáze Evropské ligy naopak podruhé za sebou prohrál a se třemi body je na tom stejně jako francouzské Nice, postup do další fáze se mu proto opět lehce vzdálil. Bayer začal velmi aktivně od samého začátku a svého protivníka prakticky nepouštěl za půlící čáru. Hned jeho první vážnější akce z 5. minuty skončila gólem, do černého zamířil třiadvacetiletý jamajský klenot Leon Bailey.

Ten se po skvělém obloučku od Floriana Wirtze opřel do balónu z první a propálil vyběhnuvšího brankáře Levitu, míč doslova doskákal k protější tyči. Neuběhlo však ani sedm minut a bylo překvapivě srovnáno. Elton Acolatse předvedl krásný průnik na levé straně, vymotal se z obležení několika protihráčů a poté usměrnil svůj křižný pokus z mírného úhlu ke vzdálenější konstrukci, gólman Hrádecký se natahoval marně.

Hosté si mohli vzít zpět ztracený náskok přesně po dvaceti odehraných minutách, jenomže Amiri po samostatném sólu nevyzrál na domácího brankáře, který ho na poslední chvíli brilantně odzbrojil. Ve 25. minutě otočil vývoj aktivní Acolatse, jenž znovu prokázal své vysoké kvality. Nejprve ustál osobní souboj s Dragovićem, pak se nádhernou kličkou zbavil Taha, obešel padajícího Hrádeckého a v zakončení snadno zamířil do levého spodního rohu.

Stejný hráč mohl za pouhých třiadvacet minut zkompletovat hattrick, avšak asi deset minut před přestávkou srazil jeho ránu na rohový kop vracející se Wendell. Svěřenci trenéra Petera Bosze se vrátili do hry o vítězství ve 39. minutě. Po rohovém kopu Amiriho z levé strany prudce hlavičkoval ze středu šestnáctky Jedvaj a orazítkoval pravou tyč, balón se následně bleskově odrazil od nohy bránícího Ora Dadii a k jeho smůle skončil v síti.

Hosté ve druhém poločase postupně zvyšovali svůj tlak a pálil jednou šanci za druhou. V 60. minutě se pokoušel uklidit míč za brankovou čáru skluzující Bailey a Levita na poslední chvíli zasáhl, o osm minut později mířil těsně nad břevno Amiri a vzápětí Palacios netrefil bližší šibenici o decimetry. Leverkusen se dočkal rozdílové trefy v 75. minutě, neboť podruhé v tomto utkání skóroval Bailey.

Po pasu od Demirbaye ukázal dostatečný důraz v souboji s Levitou a s velkým štěstím ho překonal, gólman Hapoelu si tento okamžik rozhodně za rámeček nedá. Necelých deset minut před závěrečným hvizdem hlavičkoval střídající Shviro z bezprostřední blízkosti jen do břevna. Následně na opačné straně definitivně uklidnil svůj celek Wirtz, jelikož po zpětné pobídce Diabyho vystřelil z dvanácti metrů po zemi přímo k zadní konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
tlaci

1:2 pokuď nepříjde červená

Reagovat
Werkrider

1:4

Reagovat
Heresy

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele