základní skupiny - skupina L, 3. kolo
05.11.2020 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Aleksandar Katai (© AFP)

Crvena Zvezda vyhrála doma i podruhé, přetlačila trápící se Gent

Crvena Zvezda navázala na svůj předchozí perfektní výkon proti Liberci, také ve svém druhém domácím zápase urvala vítězství a odskočila v tabulce na druhé příčce jak Slovanu, tak především svému aktuálnímu soupeři z Gentu. Ten ještě do poločasu držel nerozhodný stav, pak však nedokázal zareagovat na rozhodující přesný zásah Aleksandara Kataie.

Belgický celek necestoval do Bělehradu v úplně jednoduché pozici, poněvadž jeho kádr v dnech minulých zasáhla hrozba jménem koronavirus. Chyběli mu třeba brankářská jednička Davy Roef i náhradník Sinan Bolat, mezi tři tyče se tak musel postavit Colin Coosemans, a navíc přímo z lavičky nemohl udílet pokyny pozitivně testovaný kouč Wim De Decker.

Srbský výběr naopak potvrdil, že je v optimální pohodě, a po úvodním nepovedením klání na půdě Hoffenheimu má dobře nakročeno k postupu do jarního play-off Evropské ligy. Domácí trenér Dejan Stankovič, který mimochodem rovněž nemohl být na střídačce kvůli stále trvajícímu disciplinárnímu trestu, využil též faktu, že měl dispozici fakticky kompletní kádr.

Bělehradský klub vstoupil do utkání parádně a ve 12. minutě se radoval z vedení. Gobeljič stihl míč sklepnout pro Kangu, který se mimo jiné ještě v nedávných dnech ocitl taktéž v karanténě kvůli nákaze nemocí COVID-19, a střelou z halfvoleje překonal Coosemanse. KAA se ovšem stačil poměrně rychle vzpamatovat, a ve 31. minutě tak bylo zase vyrovnáno.

Jaremčuk podnikl výpad po pravé straně, u pokutového území zasekl míč ve správnou chvíli, adresoval ho pak na rozeběhnutého Odjidju-Ofoeho, jehož tečovaný pokus skončil za zády gólmana Borjana. Gent byl na koni, mohl ze dvou příležitostí dokonce znovu skórovat, jenže Jaremčuka ve 37. minutě vychytal Borjan a Botaka ve 44. minutě pravačkou pálil mimo.

V 59. minutě přišel na řadu klíčový moment tohoto střetnutí. Katai se jal exekuce přímého kopu, obstřelil zeď a jeho pokus zaplul od tyčky ukázkově až za brankovou čáru. Hosté mohli s negativním výsledkem něco udělat v závěrečné desetiminutovce, ale v 80. minutě Borjan vychytal podnikajícího Dorsche a pak polapil taktéž nebezpečnou hlavičku Kleindiensta.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipnul bych si , že ke dni 5.11. bude hcs-1,5 nižší než výhra domácího celku přesně o jeden gol. Aktuálně 4,3-4,06.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo kurwa rychlé 3,76-3,81 .

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední platný kurz 3,09-3,6. I bookmaker má nárok dělat chyby .

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

5:2

Reagovat
tlaci

3:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí Jaremčuk, ale srbové venku hrají tužku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele