základní skupiny - skupina A, 6. kolo
10.12.2020 18:55 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Ali Sowe (© AFP)

Římská juniorka prohrála v Sofii o dvě branky

AS Řím už v Sofii nehrál o postup, ale jen o čest. Tu nakonec neobhájil a to především kvůli vlastním chybám. Dvakrát udeřil domácí Sowe a jednu branku přidal Rodrigues.

Římané vlastně neměli co ztratit, dávno postupovali z prvního místa skupiny a tak si trenér Fonseca mohl dovolit nasadit hráče z juniorky. Většina z nich ročník 2002. Takže bylo jasné, že i když CSKA nemá šanci postoupit, mělo mnohem víc zkušeností v základní jedenáctce a dalo se očekávat, že bude víc tlačit na dobrý výsledek.

Určitá nesehranost byla na hráčích AS hodně znát, přeci jen, v této sestavě spolu ještě nikdy nehráli. Do základní jedenáctky AS se vešli hráči jako Milanese, Boer nebo Bamba, jelikož mladík Calafiori dostal před utkáním střevní chřipku. Začátek zápasu se ale Římanům nepovedl. V páté minutě totiž domácí snadno rozebrali nekoncentrovanou obranu "Vlků" a po centru ze strany zamířil přesně Tiago Rodrigues. Mladíček Boer proti jeho voleji neměl šanci - 1:0.

Římané po několika minutách dokázali vyrovnat hru a následně i skóre. Po centru od Jesuse sklepl Borja Mayoral míč pro Tommasa Milaneseho, který oslavil premiérový start v základní sestavě první brankou! Mimochodem, to je kluk, který při památném utkání AS s Barcelonou (3:0 pro domácí) na Olimpicu jen podával míče.

Římané ale v rozehrávce dělali několik chyb. Tu první ještě Rodrigues po přiťuknutí Mazikoua nepotrestal, ale ve 34. minutě už se to domácím povedlo. Kumbulla nahrál míč na Diawaru, který však o něj ledabyle přišel. Snažil se sice rozvláčně balon doběhnout ve stylu běhu Phoebe Buffet, ale to přirozeně nemohlo stačit. Geferson nahrál rychle do běhu Alimu Sowemu, který už si sám před Boerem poradil - 2:1.

Pár minut před koncem první půle ještě zaskakoval za svého brankáře Geferson po ráně Jesuse, ale svůj úkol si splnil bravurně. Krátce po změně stran, když už byl na hřišti i Smalling, si převzal krásný pas do vápna Mayoral a z úhlu pálil na Bussata, jenže ten se blýskl krásným zákrokem a jeho ránu vyrazil!

O pouhé dvě minuty pak domácí trestali. Opět byla na začátku laxní až mírně neschopná rozehrávka Římanů. Fazio poslal malou domů domněle na brankáře Boera, jenže nahrál pouze připravenému Alimu Soweovi. A pro něj už nebylo problémem překonat mladíčka v římské bráně.

V 59. minutě mohl Sowe dokonat hattrick, jenže skvělý pas ze strany vůbec netrefil. Patnáct minut před koncem utkání dostal krásný pas do vápna Mayoral a přehodil si i soupeře, ale přistoupil k němu Mattheij a jeho ránu zablokoval. CSKA v posledním utkání skupiny porazilo lídra z Říma.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele