semifinále - odvety
06.05.2021 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Villarreal anglické finále nepřipustil, na Arsenalu uhrál bezbrankovou remízu

Villarreal si v odvetě semifinále Evorpské ligy s Arsenalem zajistil postup do finálového zápasu, který se letos uskuteční v polském Gdaňsku. Po domácí výhře 2:1 dokázal španělský celek na půdě Arsenalu remizovat 0:0.

Po prohře 1:2 na půdě Villarrealu hráči Arsenalu v čele se svým španělským trenérem Artetou věděli, že doma musí hrát na výhru. Do první velké šance odvety se však dostali v 5. minutě hosté, když Chukwuezeho ránu vyrážel brankář Leno.

Ve 24. minutě fauloval domácí Partey před vlastním pokutovým územím Alcácera, z následného volného přímého kopu se však Parejo trefil pouze těsně nad. Ve 26. minutě se do první velké šance dostal také Arsenal, když slibná střela Aubameyanga pouze orazítkovala tyč hostující brány.

Ofenzivním snahám Villarrealu uškodilo zranění Chukwuezeho, který musel ve 29. minutě vystřídat. Ve 38. minutě zahrozil další střelou Aubameyang, tentokrát však situaci zachránil brankář Rulli, který ho stihl zastavit před překročením brankové čáry.

Po změně stran diktoval Arsenal tempo hry a ve 48. minutě se dostal do obrovské šance Pépé, který po výborném zpracování míče vystřelil pouze těsně vedle vzdálenější tyče. Hned ve 49. minutě mohl brankáře Villarrealu Rulliho přelobovat Smith-Rowe, avšak míč skončil pouze těsně nad bránou španělského celku.

V 52. minutě zahrozil také Villarreal, když si míč po přihrávce od Alcácera zasekl Moreno a vystřelil na bránu Arsenalu, kde však stál připravený Leno. V 71. minutě po centru z volného přímého kopu hlavičkoval pouze těsně nad Holding a v 78. minutě trefil po centru Bellerína hlavou podruhé v zápase Aubameyang tyč.

V závěru zápasu si Arsenal vypracoval ještě několik menších šancí, bránu soupeře už však bezprostředně neohrozil. Anglický celek tak může litovat neproměněných šancí a do finále míří španělský Villarreal, který se utká s Manchesterem United, jenž v semifinále vyřadil celkovým skóre 8:5 AS Řím.

Villarreal tak zabránil výjimečné situaci, ve které by se ve finále Ligy mistrů i Evropské ligy utkala pouze mužstva z jedné země, jelikož ve finále Ligy mistrů proti sobě nastoupí Chelsea a Manchester City.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (892)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele