základní skupiny - skupina H, 3. kolo
05.11.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Lille ukončilo milánskou sérii neporazitelnosti a na San Siru zaskočilo soka třemi góly v podání Yaziciho.

Hodně velkou facku utrpěl na vlastním stadionu AC Milán. Francouzské Lille ho vyškolilo ve všech ohledech a díky Yaziciho hattricku veze znovu po čtrnácti letech z Milána tři body. AC padlo poprvé od 8. března a přišlo o neporazitelnost, která činila 24 soutěžních zápasů.

Jednou to přijít muselo, i když způsob jakým se to stalo v myslí mnoha fanoušků Rossoneri evokoval nedávné sezony. Jinými slovy AC Milán předvedl pod Piolim svůj nejhorší výkon, jeho hra byla těžkopádná a bez větší chuti.

V základní sestavě Milána nechyběli Zlatan Ibrahimović ani brankářská jednička Gianluigi Donnarumma. V očekávané sestavě nastoupilo i Lille včetně záložníka Yaziciho. Domácí byli v úvodu zápasu více u balónu, nicméně do gólovky se nedostali a po dvaceti minutách poprvé inkasovali. Nejprve proti Jonathanu Davidovi výborně zasáhl Donnarumma, ale hned vzápětí Romagnoli ve vápně postrčil rukou Yaziciho a sudí odpískal pokutový kop. Sám postižený Yazici penaltu s přehledem proměnil a Lille se na San Siru ujalo vedení.

Až ve 25. minutě měl první větší možnost i AC Milán, z přímáku ale Ibrahimović trefil jen střed branky a připraveného Maignana. Milánská aktivita se dál nijak nezvyšovala a Lille nemělo problém udržet vedení do poločasové přestávky.

Stefano Pioli nemohl být spokojen a do druhého poločasu poslal Leãa a Çalhanoğlua, ovšem obraz milánské hry se neměnil. Rossoneri působili skutečně hodně mdlým dojmem a stačilo aby Lille vyvinulo větší aktivitu a bylo s domácími zle. V 55. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti Yazici, Donnarumma si vybral slabší chvilku a střelu, kterou měl jednoznačně zpacifikovat, propustil. Než se opařený Milán stačil vzpamatovat, řítil se na jeho branku další útok a Yazici po pěkné akci zvýšil už na 3:0. Turecký ofenzivní hráč zkompletoval hattrick a navíc si upevnil vedení v tabulce střelců.

Milánská defenziva měla s rychlými hráči Lille obrovské problémy a kdyby hosté některé situace neřešili zbrkle, mohli jsme se dočkat výraznějšího rozdílu. AC Milán si toho moc nevypracoval, nově příchozí Ante Rebić sice protáhl Maignana, ale vstřelit kontaktní branku nedokázal. Stejně jako Leão, který tři minuty před koncem netrefil zblízka poloodkrytou branku. Leãova šance jakoby podtrhla milánskou nemohoucnost. Lille už další gól nepřidalo, ale vůbec ho to nemusí mrzet. Po výhře 3:0 se vyhouplo do čela skupiny a nadále drží svojí soutěžní neporazitelnost.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Milan.B

2:1 tazke to bude

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Yanek

Krunic na LM nechápu

Reagovat
Eldarion

Ja nechápem, čo sa s Romagnolim stalo...

Reagovat
maras93

Hodně hloupy a zbytečný, Roma je divnej poslední dobou.

Reagovat
Yanek

Jo ale zase taková penalta...

Reagovat
maras93

Souhlas, taky si nemyslím, že by byla jasná, ale holt ty ruce rozhodly. Neměl je tam vůbec dávat.

Reagovat
bobis21

Podle mě to penalta byla. Od Romagnoliho úplně zbytečné.

Reagovat
Eldarion

Castilleho a Krunić sú ofenzívne najslabší hráči AC a je to tragédia keď hrajú spolu...

Reagovat
Morgue

Reagovat
Yanek

oba dva jsou slabí technicky i v hlavě, ale Krunic hraje mimo pozici

Reagovat
maras93

Nebál bych se dát do 2. poločasu na jednu stranu Haugeho. Nevím, jak důležitý je pro né dnešní zápas. Nejspíš půjdeme dal i tak, protože Sparta ani Celtic nás nepřeskočí, tak proč ho nezkusit. Určitě by nebyl horší než oba současní.

Reagovat
Morgue

Nějak se nedokážeme dostat do zápasu, jak nám zaplní strany, tak jsme v pasti. Útok středem je velký problém a ani ty míče za obranu moc nevycházejí. Lille si, ale věří a podle toho to tak vypadá. Věřím v kouzlo poločasové kabiny a výrazné změny v druhé půli.

Reagovat
Morgue

Hlavně ať dají Castilleho na lavičku a jde tam raději ten výrobce salámů a nebo Hauge.

Reagovat
maras93

Sice to skočilo, ale vyrazit to mohl podle mě..

Reagovat
Yanek

Pohádka končí, teď se ukáže na co ten tým reálně má. Hellas bude hodně složitý zápas.

Reagovat
maras93

Tohle už začíná být docela ostuda

Reagovat
Morgue

Odstartovala to naprosto zbytecna penalta a ted se to uz veze.. Ale jsem na jednu stranu rád. Ted si můzeme prohru dovolit. Aspon se ukazalo kde nas tlaci pata a zapracujeme na tom.

Reagovat
EXoRcIsT

Kazda seria sa musi skoncit a je lepsie ked sa prehra v menej vyznamnom zapase

Reagovat
maras93

Reagovat
Eldarion

Reagovat
mojmira

radši prohrát v EL než v lize

Reagovat
maras93

Byl to hodně mdlej výkon. Nepamatuju si žádnou větší šanci, akci nebo kombinaci, která by mi utkvěla v hlavě. Bylo to i díky hře Lille, zahráli celej zápas dobře. Nedělal bych z toho ale velký drama, protože prohra jednou přijít musela, není to nic zásadního a v lize by mi to vadilo mnohem více. Takže porážku hodit za hlavu a o víkend proti Hellasu doufat ve zlepšený výkon a 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Lille

Reagovat
10

Lille je skvělý, viděl jsem je v několika zápasech poslední rok a dělají to fakt dobře. V takový pohodě aktuálně v Evropě moc týmů není. Takovýho Celika bych bral okamžitě do Juve.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele