1/16 finále - odvety
22.02.2018 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal doma nestačil, těsně vyhrál postupující Lyon

Villarreal v domácí odvetě nestačil na francouzského soupeře a prohrál. Postaral se o to jedinou brankou utkání Bertrand Traoré, který skóroval pět minut před koncem utkání. Tou dobou už domácí Žlutá ponorka hrála v početním oslabení. Vzhledem k porážce v prvním utkání se tak španělský celek loučí.

Villarreal měl před sebou hodně náročnou zkoušku, protože i když ve Francii dal jeden gól, hned tři dostal. Trenér Javi Calleja se snažil postavit to nejlepší, co měl k dispozici, takže se od prvních minut do zápasu dostali Asenjo, Gaspar, Bonera, Trigueros, Fornals, Bacca či Ünal. Ani Lyon ale nepřijel do Villarrealu jen na výlet a domácímu týmu čelili Marcelo, Morel, Tousart, Fékir, Traoré, Díaz nebo Depay.

Domácí se hodně snažili zaskočit svého soupeře jednoduchými nákopy od Fornalse, který většinou hledal nabíhajícího veterána Carlose Baccu nebo mladíčka Ünala. Francouzský celek dobře věděl, že má náskok, že nemusí spěchat, a celkově že je tlak na domácí jedenáctce. Takže logicky moc nespěchal a v útoku se ukazoval jen sporadicky. Zajímavý centr od Mendyho brankář Asenjo musel vyboxovat před sebe, kde ale naštěstí pro něj nikdo nebyl.

Šanci aktivního Triguerose v domácích barvách podporoval celý stadion La Cerámica a pomyslně cpal balon do brány, jenže vše si pohlídal brankář Lopes. Hodně zajímavou situaci ve vápně Žluté ponorky způsobil svým pohybem rychlík Traoré, který se pomalu dostával k míči, načež jej Gaspar poslal k zemi. Sudímu Bantimu to ale na penaltu nestačilo.

Po třiceti minutách se ke své oblíbené pozici při střelbě z volného přímého kopu dostal také hostující kapitán Nabil Fekir, jenže jakkoli vypadala jeho situace nadějně, pokazil ji mladý hráč nepřesnou střelou. Pět minut před koncem poločasu zahodil obrovskou šanci mladý střelec Enes Ünal, který pálil prakticky sám zpoza vápna, jenže Lopes jeho dělovku vyrazil!

Domácí byli lepší také po změně stran, protože věděli, že musí dát minimálně jeden gól, aby měli teoretickou naději na postup. Nehráli špatně, ale obránci Lyonu v čele s Lopesem si věděli rady. Do hry se dostal také hbitý Samuel Castillejo, který měl trochu rozhýbat unavené kosti domácích hráčů.

Aktivní útočník Ünal se po zákroku na hranici pravidel dostal k míči a přihrával pod sebe na lépe postaveného Baccu. Ten ale svou střelou jen natrefil na Lopese. V 57. minutě se dokázal Nabil Fekir uvolnit a pomocí své rychlosti dokonce obešel brankáře Asenja. Pak zakončoval do prázdné brány, jenže příliš pomalou střelu zastavil Daniele Bonera na čáře příliš laxně, jenže jeho komické chyby nedokázal Diaz využít!

Hodně nebezpečně vypadala šance Enese Ünala, kterou na poslední chvíli přerušil vracející se Ferland Mendy. V 78. minutě dostal za faul žlutou kartu Jaume Costa, jenže za následné protesty dostal další kartu, tentokrát červenou! A početní výhodu hosté využili. Domácí obrana naprosto zapomněla na náběh Fekira, který ještě přepustil před brankářem míč Traorému. Ten se nemýlil - 1:0 pro hosty.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Langi

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně to neposrat. 2:2

Reagovat
Langi

Tady se takticky po lyonsku brani 90 minut vysledek nebo co?

Reagovat
Langi

Costa neunesl?

Reagovat
juninho8

Dnes to bol veľmi účelový výkon. Poctivá obrana ktorá na prekvapenie nepoľavila. Ale Villareal nám to uľahčil. Do útoku to bolo hlavne o protiútokoch a na to máme hráčov ako stvorených. Traoré mohol dať dnes kľudne hattrick. Mariano moc nemal svoj deň, Fekir skvelý ako vždy a Depay hrozne náladový. Už som si myslel že sa tam s Castllejom prefackajú navzájom. Ďaleko od toho nemali. Teraz to chce šťastný žreb.

Reagovat
Langi

já si myslim, že nám nedělá ani tolik problém ubránit silné týmy...viz letošní výsledky s PSG, Monacem, Evertonem a Villarrealem...oproti loňsku, kdy sme snad častěji vyhráli 4-3 než 1-0...což by nám lelos v EL paradoxně mělo sedět, protože slabých týmů už tam moc není

Reagovat
juninho8

Chce to Plzeň

Reagovat
Langi

asi radši ne...tam je to riziko podcenění až moc velké a bylo by to o ostudu

Reagovat
Seydou Doumbia

tak na ně jsme to uměli i v době Briandu a podobně ted máme lepší kádr

Reagovat
Langi

Hezky CSKA...tam se musí postoupit

Reagovat
JakubOcko

Myslím si, že CSKA je jeden ztěch lepších pro Lyon tady je postup jasný. Když ten Lyon bude hrát finále doma

Reagovat
Seydou Doumbia

pokud černoši v Rusku nezmrznou mělo by to být jasné...jenže co u lyonu je jasné že...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele