základní skupiny - skupina L, 4. kolo
02.11.2017 21:05 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Rosenborg BK - Zenit Petrohrad 1:1

Zenit Petrohrad nesehrál s Rosenborgem zrovna dobré utkání a dokonce na jeho půdě prohrával. Kýžený bod mu ale pár vteřin před koncem vystřelil Aleksandr Kokorin, který zajistil, že Rusové zůstanou na první příčce. Domácí Rosenborg si zkomplikoval postup a je třetí.

Zenit potřeboval jen bod, aby si zajistil postup do další fáze Evropské ligy. Svůj zápas rozhodně nijak nepodceňoval, ale nakonec byl za remízu hodně rád, protože ještě v 90. minutě prohrával. Domácí dostal do vedení úspěšný penaltový střelec Nicklas Bendtner krátce po změně stran, takže inkasovaná branka musela domácí hodně mrzet.

První větší šanci si dokázali vytvořit hosté. Christian Noboa si naběhl na pravé straně na kolmou přihrávku a posílal do šestnáctky přízemní centr, který však brankář Hansen chytil. Po dvaceti minutách hry si Igor Smolnikov zpracoval míč a ze střední vzdálenosti napřáhl k zajímavé ráně, která však letěla o trochu výš, než kam by Smolnikov chtěl. O pár minut později se Nicklas Bendtner dostal k míči ve vápně hostí a z otočky pálil mimo!

Šance se střídaly na obou stranách a rozhodně bylo vidět, jak si oba týmy přejí skórovat. Plné ruce práce měl také brankář Andrej Lunev, který musel čelit standardní situaci po ráně Påla Andrého Hellanda. Pět minut před koncem rozkmital své rychlé nohy Samuel Adegbenro a utekl obráncům až k vápnu, kde našel centrem Bendtnera. Jeho technická střela z úhlu ale těsně minula vzdálenější tyč!

Obr Nicklas Bendtner představoval pro Rusy nejvážnější nebezpečí a ke konci první půle se málem dostal do zakončení. Sám před bránou, ale přesto k němu na poslední chvíli doběhl Mammana a míč vyrazil! A když ani Samuel Adegbenro nepropálil Luneva dobrým lobem ze strany, do šaten se šlo za remízového stavu. Hned tři minuty po změně stran se ale začaly dít věci!

Domenico Criscito poslal do šestnáctky z levého křídla nebezpečný přízemní centr a k jeho odražení se dostal Oleg Šatov, kterému však nakonec byl pískán ofsajd. Hned z dalšího protiútoku si Samuel Adegbenro ve vápně naskakoval na míč a fauloval ho při tom Mevlja. Sudí nařídil pokutový kop a Nicklas Bendtner ho s přehledem proměnil - 1:0 pro domácí!

Hosté začali hrát nervózně a chybovat. Brankář Andrej Lunev nedokázal míč vyboxovat po centru ze strany a dobíhající Tore Reginiussen se jen těsně nedostal k zakončení! Po dalším parádním centru Momma Criscita si na vzdálenější pravé tyči naběhl Alexandr Jerochin, který si míč zpracoval a přízemní střelou pálil jen do mnoha těl před sebou!

Tlak hostí se stupňoval. Střídající Sebastián Driussi na vzdálenější pravé tyči po krásném centru z levé strany zakončoval akrobaticky, ale netrefil se. V 90. minutě dal gól Artjom Dzjuba, jenže stál v ofsajdu. Regulérní branku tak měl na svědomí až zkušený útočník Aleksandr Kokorin, který se v 94. minutě prosadil krásným volejem po centru Rigoniho - 1:1!

Autor: Ondřej Pražák / uefa.com, goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Hiko

Tenhle zápas jsme si zasloužili vyhrát, opravdu jsem byl spokojen s výkonem RBK.

Ten gól 10 vteřin před koncem nastavení nás stojí reálnou šanci na postup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele