základní skupiny - skupina I, 2. kolo
28.09.2017 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Red Bull Salzburg - Olympique Marseille 1:0

Atraktivní duel mezi Salcburkem a Marseille nakonec přinesl jediný gól, díky němuž zvítězil domácí celek a poskočil do čela skupiny I. Hosté sice vstupovali do zápasu s vysokým sebevědomím po třech vyhraných zápasech v řadě bez inkasovaného gólu, ovšem proti rakouskému šampionovi tahal po většinu času za kratší konec, což se nakonec projevilo i na výsledném skóre.

Po triumfu nad Toulouse učinil trenér Rudi Garcia hned sedm změn v základní sestavě a na hře francouzského týmu byl takovýto zásah znatelný. Takřka po celý zápas spolu sváděli souboje kdo s koho brankář Pele se salcburským útočníkem Dabburem, až se nakonec izraelský forvard sedmnáct minut před koncem základní hrací doby přece jen prosadil. Salcburk tak se čtyřmi body vévodí tabulce právě před Marseille, která zatím jeden bod ztrácí.

Po dvaceti minutách si domácí vytvořili první větší šanci, když Berishův přímý kop na zadní tyč našel volného Doina, který nepříjemnou hlavičkou pod břevno přinutil Pelleho k prvnímu řádnému zákroku. Deset minut nato provedl brankář Marseille nevídanou botu při snaze udělat kličku napadajícímu Dabburovi, ten však střele do prázdné brány nestihl dát dostatečnou razanci a na brankové čáře tak ještě stihl zasáhnout bránící hráč. Hosté o sobě dali vědět snad jen střelou Thauvina z uctivé vzdáleností, s níž si brankář Walke bezpečně poradil.

Také v druhé půli měl více ze hry Salcburk a hned po třech minutách se opakoval souboj Dabbura s Pellem, s týmž výsledkem jako prvně. Marseille pak mohla jít do nečekaného vedení, když z přímého kopu napřáhl opět Thauvin, jenže tvrdou ránu přes zeď nakonec zakroutil těsně vedle. Průlom skóre si tak přece jenom v 73. minutě připsali domácí. Velký kus práce odvedl Stefan Lainer, jehož náběh narušil obranný blok soupeře, a přesná zpětná přihrávka umožnila volnému Munasi Dabburovi snadné zakončení mezi nohama bezmocného Pelleho. Na odpověď se již Garciova družina nezmohla, přestože na závěrečné minuty naskočil do utkání i letní příchozí útočník Kostas Mitroglou.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Gedofrey

0:2 Allez l'OM

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele