čtvrtfinále - 1. zápasy
05.04.2018 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Werner skóroval proti Marseille. Lipsko je postupu do semifinále blíže

Lipsko potvrdilo svou formu a po dvou ligových vítězstvích se mu podařilo naplno uspět také v Evropské lize. V prvním zápase v rámci čtvrtfinále proti Marseille se mu podařilo jednou skórovat, a protože vzadu udrželo čisté konto, bude do odvety odjíždět s pozitivnějším výsledkem. Každopádně hosté určitě nedohráli vůbec špatný zápas.

Olympique se musel vypořádat s absencí svého nejlepšího střelce Floriana Thauvina, a i když v ofenzívě vyloženě nezaostával, už počtvrté v evropských pohárech se mu nepodařilo na německé půdě vstřelit jedinou branku.

Do první šance se propracoval v 9. minutě Mitroglou, který vepředu utvořil útočnou dvojici s kapitánem Marseille Payetem, každopádně tečovanou střelu lipský brankář Gulácsi zlikvidoval. Skórovat se snažil o pár chvil později taktéž Zambo Anguissa, ovšem svou levačkou minul kýžený a chtěný prostor.

V podstatě až po půlhodině hry se domácí poprvé výrazněji osmělili. Zacílit se snažil z přímého kopu Forsberg, ovšem jeho pokus skončil pouze nad bránou. Asi největší možnost na změnu skóre měl za Marseille ve 42. minutě Sarr. Ten vystřihl nůžky, jeho zakončení ovšem neskončilo brankou, neboť míč narazil pouze do břevna.

V nastavení prvního poločasu přišel na řadu rozhodující moment tohoto střetnutí. Poté, co se z rychlého brejku neprosadil Sarr a těsně po něm ani Ocampos, jehož vychytal pozorný Gulácsi, založilo naopak Lipsko protiútok, Forsberg přihrál doprava na Wernera, ten si ve vápně narovnal balón na levačku a prostřelil gólmana Pelého.

Hosté se po obrátce snažili ze všech sil vyrovnat a především v první patnáctiminutovce si vytvořili hned několik dobrých možností. V 56. minutě vypálil z dobré pozice hodně aktivní Ocampos, avšak svůj pokus nasměroval jen vedle, v té samé minutě zakončoval rovněž Payet, ani on však prostor mezi třemi tyčemi Gulácsiho nedokázal trefit.

Ve zbytku utkání ani jeden z týmů na svého soka nevytvořil takový tlak, aby ještě změnil průběžný stav. Do šance se propracovával v 77. minutě Werner, avšak včas ho odzbrojil dobře bránící Luiz Gustavo. Les Phocéens mohli vyrovnat v 84. minutě díky neúnavnému Ocamposovi, jenže ten se zase nepopasoval s přesnou koncovkou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
jenculko

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tak malý kurs na domácí ? Jasně že jsou dobrý a asi o gol vyhrajou, ale OM není tak slabý..

Reagovat
smazaný uživatel

Citelne straty, stoperska dvojica Rami Rolando, jednotka Mandanda a v predu najproduktívnejší hráč Thauvin...ale postup aj tak dajú. Doma 3-0 dnes stačí remíza.

Reagovat
vladino10

Kto sa im do odvety z tých zranených vráti?

Reagovat
smazaný uživatel

Thauvin a Rolando.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Gedofrey

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Jeňa

3:1

Reagovat
El Fáňos

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2.0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele