základní skupiny - skupina I, 1. kolo
14.09.2017 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Konyaspor 1:0

Do utkání s outsiderem z Konyasporu nevstupovala Marseille v úplně nejlepším rozpoložení, jelikož v posledních dvou ligových kolech inkasovala hned devět branek, ale přesto se jí díky přesné trefě Adila Ramiho podařilo urvat tři body. Turecký celek tak prodloužil své čekání na své první vítězství v základních skupinách Evropské ligy už na sedm zápasů.

Ačkoli byl OM například v držení míče či počtu střeleckých pokusů na branku lepším týmem, čekala se od něj proti tomuto protivníkovi spíše větší dominance. Nejtěsnější možné vítězství je na úvod sice splněným cílem, herně by se však domácí potřebovali do budoucna zcela určitě zlepšit. Hosté jinak na Stade Vélodrome nepředvedli úplně špatný výkon.

První nebezpečnější pokus mezi tři tyče vyslal Payet v 11. minutě, který si navedl za vápnem míč na svou pravačku, nicméně gólman Kirintili neposedný balón zkušeně zkrotil. Marseillský forvard se o čtyři minuty později snažil zakončovat ještě jednou, tentokráte ovšem soupeřovu bránu svou levou nohou neohrozil.

Co se prvního poločasu týče, fanoušek ofenzivního fotbalu zcela určitě nebyl nadšený. Konyaspor se směrem dopředu netlačil, Marseille naopak neměla potřebnou kvalitu k tomu, aby na svého soka výraznějším způsobem zatlačila. Přesto našla cestu na začátku druhého dějství k tomu, aby se ujala průběžného vedení a udržela těsný náskok až do konce.

Ve 48. minutě Payet poslal centr z rohového čtvrtkruhu na zadní tyč, tam si nejvýše naskočil Rami, a ten překonal hlavou marně zasahujícího Kirintiliho. V 56. minutě mohl být už rozdíl mezi oběma týmy dvougólový, ale Germain z trošku krkolomné pozice trefil břevno. A Sakai pak v 65. minutě ve velké šanci nenachytal na švestkách Kirintiliho.

Konyaspor si vytvořil největší příležitost tohoto utkání po hodině hry. Pravačkou napřáhl Bourabia, ovšem napálil pouze brankovou konstrukci. Jinak však byl směrem dopředu nebezpečnější Olympique. Jenže zacílit do sítě nedokázal překvapivě aktivní Sakai v 65. minutě a stejně dopadl rovněž Sanson dvě minuty před koncem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Theft90

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele