základní skupiny - skupina E, 4. kolo
02.11.2017 19:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Lyon doma nadělil tři branky Evertonu, ten končí

Lyon doma nezaváhal, ale spíš zaválel. Hostům z Anglie nadělil tři branky, ti naopak dohrávali bez vyloučeného záložníka Schneiderlina a po další kruté porážce nemohou počítat s postupem ani teoreticky. První půle se ještě obešla bez branek, ale ve druhé se trefili Traoré, Aouar a také Depay.

Everton se snažil do poslední chvíle ukázat, že se ještě popere o sen postoupit ze skupiny. Vše ale bylo proti němu. Od prvních minut jeho dres oblékli hráči jako Gueye, Holgate, Williams, Pickford nebo Sigurdsson. Domácí spoléhali na Diakhabyho, Mendyho, Rafaela, Depaye, Corneta nebo Fekira. A začali mnohem lépe než jejich anglický soupeř.

Po dvaceti minutách musel své postřehy ukázat brankář Jordan Pickford, který vyrazil nejprve hlavičku Tousarta a poté i dorážku, o kterou se postaral hbitý Cornet! V prvních chvílích držel Everton nad vodou opravdu jen Pickford, zatímco obrana před ním skoro hořela. Ve 29. minutě sice nic chytat nemusel, ale i tak jej rána Memphise Depaye hodně vystrašila. Naštěstí pro něj letěla hodně vysoko nad bránu!

Deset minut před koncem se Lyon dostal k zahrávání přímého volného kopu a ten si vzal na starost Memphis Depay. Hbitý nizozemský talent se pokusil o přímé ohrožení soupeřovy brány a byla z toho zajímavá šance. Jeho technická, avšak tvrdá rána, skončila pouze na rukavicích mladého brankáře Evertonu! Pár minut poté se pro Everton udála další nepříjemná věc, když se zranil obránce Martina a musel být odnesen na nosítkách.

Spolupráce mezi Depayem a Traorém ke gólu nevedla, ale opět demonstrovala, o jaký kus jsou domácí rychlejší a dravější. Hned na začátku druhého poločasu se ale mohl do vedení dostat Everton, kdyby Ademola Lookman proměnil velkou šanci při ráně ve vápně. Brankář Lopes se vytáhl v pravou chvíli. To byl dost možná klíčový zákrok, protože pak už se Lyon trefoval.

Nabil Fekir o sobě dal nejprve vědět zajímavou střelou z větší vzdálenosti, i když taktika domácích byla dnes spíše v rychlé kombinační hře. Po hodině hry Fekira, dnes spíše unaveného a nepříliš výrazného, vystřídal Houssem Aouar. O osm minut později Ndombélé výborně vybojoval míč na soupeřově polovině a předložil jej do běhu Bertrandu Traorému. To je velký rychlík a dokázal to také dnes - 1:0 pro Lyon.

Od té doby se šance Evertonu stále jen snižovaly. V 76. minutě si domácí připsali další rychlou a jednoduchou akci. Memphis Depay našel výborně právě střídajícího Houssema Auouara, který neměl s Pickfordem slitování ani problémy a Lyon vedl o dvě branky.

Deset minut před koncem si Toffees sami zkomplikovali utkání, protože druhou žlutou a následně červenou kartu dostal Morgan Schneiderlin. Netrvalo dlouho a debakl Evertonu uzavřel pohotový útočník Memphis Depay, který si naběhl do rozevřené obrany na parádní centr a nemýlil se - 3:0!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Langi

Kurz na Lyon je ustrel...to smrdi remizou jak nikdy

Reagovat
iamek

Reagovat
bayern987

Ten Pickford je nějaká parodie na gólmana ne?

Reagovat
Langi

Slusny vysledek...to sem celkem necekal, nicmene tym ted funguje fakt dost dobre...tahle moralka a vule by mohla chvili vydrzet ...jen skoda Corneta...on je fakt k hovnu...tahle nova generace odchovancu ho letos uplne prevalcuje

Reagovat
juninho8

podla mna za to on ani tak velmi nemoze....uz minulu sezonu hraval iba z lavicky....sancu nedostaval....potom sa je aj tazko chytit....ked uz aj maolida hra castejsie tak mu to trosku musi liezt aj na mozog....je ho ale skoda....

ja som ale strasne zvedavy na Gouiriho.....do neho vkladam asi aj vacsie nadeje ako do Maolidu....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele