základní skupiny - skupina E, 2. kolo
28.09.2017 21:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Atalanta Bergamo 1:1

Lyon si připsal opět jen bod a další zklamání, takže se jeho cesta skupinou vůbec nevyvíjí dobře. Dnes tradiční velikán evropských pohárů narazil na překvapení z Bergama, které ukázalo, že to s postupem myslí opravdu vážně. Krátce před koncem první půle sice poslal domácí do vedení Bertrand Traoré, ale ve druhém poločase srovnal na konečných 1:1 Alejandro Gómez.

Atalanta Bergamo v prvním kole překvapila anglický Everton, ale ve druhém jí už mnoho lidí předpovídalo pád. Přeci jen, Lyon je velmi zkušeným týmem s mnoha hvězdami a hrál doma. Atalanta ale opět ukázala, že podceňovat ji by byla velká chyba. Italský celek se sehrává stále lépe a v Evropské lize vůbec nepůsobí jako páté kolo u vozu.

Francouzi byli v Lyonu mnohem aktivnějším týmem od samého počátku utkání. Lyon zahrával rohový kop, který v záklonu hlavičkoval Tousart mimo. Hodně často se s balonem potkával zejména Bertrand Traoré, na kterého si obránci Bergama museli dávat velký pozor. Jeho první střela na branku, kterou hájil Etrit Berisha, ale mířila mimo. Po pětadvaceti minutách se ozvali také hosté.

Vcelku typická kombinace Atalanty, která těží z křídelních prostor. Spinazzola na zadní tyči našel krásným centrem obránce Hateboera, který však trestuhodně minul branku i přesto, že nebyl prakticky nikým bráněn! Po půlhodině hry se z rohového kopu dostal k hlavičce obránce Tete a jeho hlavička se postupně snášela na bránu Bergamaschi. Nakonec se dokonce odrazila od břevna!

Konec první půle byl trochu kouskován, ale když už si hosté mysleli, že si budou moci odpočinout v šatně, Lyon udeřil. Ve 45. minutě se totiž Fekirův centr dostal před brankáře Atalanty a Bertrand Traoré jej nejdříve tečoval právě do Berishy. Jenže dostal také druhou šanci a v pádu už Berishu prostřelil - 1:0 pro Lyon.

Atalanta musela reagovat na nepříznivý vývoj, ale bylo to hodně těžké. Sama za první půli mnoho akce nepředvedla. Druhou půli odstartovala pohledná kombinace mezi Fekirem a Traorém, který byl díky své rychlosti velkým postrachem obrany hostí. Ti se sice zlepšili v napadání, ale finální fáze stále vázla.

Vše se změnilo v 57. minutě. Atalanta zahrávala přímý volný kop z hrany vápna a k míči se postavil Alejandro Gómez. Zkušený Argentinec na sobě nedal znát žádné nervy a balon poslal přesně k tyči i přes větší úhel střely! V Lyonu bylo srovnáno a teď to byli zase domácí, kdo museli přidat.

To se jim ale dlouho nedařilo, neboť hráči La Dea výtečně bránili. Domácí se málem prosadili díky hlavičkáři Tetemu, který hrozil převážně po centrech od rohového praporku. Patnáct mintu před koncem mu gól sebral výborně zasahující Hateboer. A když deset minut před koncem utkání Etrit Berisha brilantním zákrokem napravil chybu vlasního obránce, skóre se neměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

tady nic jiného než 3 body nelze brát...jinak ta skupina bude šílená blamáž...tip 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Langi

Individualne kvalitni hraci hraji tymove naprosto na nahodu, bez zajmu, bez snahy se o ten vysledek porvat...v 82. minute rozehravame rohy na kratko

Reagovat
juninho8

Ono presne.... Celkovo to nebolo až také strašné ale tam nebol žiadny systém... Všetko na náhodu... Individuálne je to fajn.... Traore je parádny, stred poľa Tousart, Ndombele sa mi páči celkom v tých posledných zápasoch... Mariano troska polavil ale to sa dalo čakať... Obrana tiež nie je zla len nemôžme dostať gól z jedinej strely na bránu...... Co už.... Uvidíme ako sa porveme s karamelkami

Reagovat
Langi

At mi zas nekdo rekne ze za neco muze jen trener...at se na par zapasu posadi Morel, Marcelo, Mariano a Traore a zkusi se trochu zarotovat...tohle byla naprosto kretenska odevzdavka dvou bodu tymu, ktery nic nepredvedl...individualne supr, tymove hura fotbal na nahodu s palicem Marianem, ktery si po skvostnem uvodu sezony ocividne mysli ze je novy Ronaldo

Reagovat
lampard8

tymove hura fotbal na nahodu - ano, na náhodu, díky dementovi Genesiovi. Dnes další katastrofa, naštěstí Ancelotti je volný. Carlo, andiamo!

Reagovat
Langi

Neverim ze my vymenime trenera v pulce rijna...Genesio tu sezonu dojede podle me

Reagovat
smazaný uživatel

Toho spis vidim v AC

Reagovat
JakubOcko

Jakože doufám že Lyon hodlá postoupit zapas zápasy s Evertonem rozhodnou

Reagovat
Langi

Everton je nastesti zatim jeste marnejsi...nicmene na Lyon, kdyz se nahecujou, tak ziskat z toho dvojzapasu 4 body nebude tak uplne problem...ostatne to neni problem ani pro Bergamo, jak bylo videt

Reagovat
smazaný uživatel

Toho spis vidim v AC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele