základní skupiny - skupina I, 5. kolo
23.11.2017 19:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Torku Arena, Konya

Reportáž

Konyaspor - Olympique Marseille 1:1

Ačkoli Marseille nedokázala na půdě podceňovaného Konyasporu zvítězit, přičemž měla opravdu značné problémy vůbec uhrát aspoň remízu, pořád má před posledním kolem postup ve svých rukou. Zisk první příčky je pro ní už však pasé. Turecký klub byl blízko velkému úspěchu, i on ale přes tento nerozhodný výsledek může proklouznout dále.

První poločas v podstatě kopíroval průběh toho prvního ze zářijového vzájemného utkání obou celků. Hosté ani zdaleka nenaplňovali svůj potenciál a proti solidně zkonsolidované obraně svého protivníka se jen těžko prosazovali, domácí směrem dopředu také nijak výrazněji nezářili a spíše vyčkávali na svou šanci z ničeho nic udeřit.

K prvnímu střeleckému pokusu se propracoval Bourabia v 7. minutě, nicméně marseillský stoper Rolando byl na svém místě a míč zablokoval do zámezí. Na druhé straně se snažil hlavou prosadit po Sansonově rohovém kopu Rami, každopádně kýžený a chtěný prostor netrefil. Ve 20. minutě měl pak Konyaspor velkou možnost na skórování.

Fofana vyběhl ze zálohy, po své individuální akci se dostal do slušné pozice, avšak zamířil jen mimo. Ve 32. minutě zlehka zahrozil znovu Olympique, a to opět po standardce, Thauvinův pas skončil u nohou Sansona, jenž trefil pouze protihráče Mokeho Abra. Sám Thauvin poté vyzkoušel svou levačku, tu však zlikvidoval gólman Kirintili.

Ani po přestávce se obrázek hry příliš nezměnil, přesto turecký tým působil o něco nebezpečněji. Zkraje druhého dějství se zase osměloval Fofana, dobře ale zareagoval pravý bek Sakai a znemožnil mu vystřelit mezi tři tyče. V 52. minutě ohrožoval hostující bránu Araz, avšak ani jeho pokus brankáře Mandandu nezaměstnal.

O čtyři minuty později si Konyaspor vytvořil další příležitost, Bourabia unikl podél levé strany a jeho centr propadl až ke Skubicovi, jenže ten z voleje pálil jen nad. Následně mohli udeřit Les Phocéens, Rolando sice svou přihrávkou nenašel sbíhajícího si Germaina, ale do balónu se opřel Thauvin, který však trestuhodně na Kirintiliho nevyzrál.

O všem podstatném se tedy rozhodovalo až v posledních minutách. Amavi ve vápně fauloval Bourabiu, sudí Karasev ukázal na bílý puntík a ještě marseillského obránce vyloučil. Penaltu pak proměnil Skubic. V nastavení ale OM přece zachránil tenhle zápas před katastrofou, jelikož si N'Jieho přihrávku srazil nešťastně do vlastní sítě Moke Abro.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
mstain

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele