základní skupiny - skupina J, 1. kolo
14.09.2017 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha s Athleticem svedla atraktivní souboj, kterému však chyběly góly

Střetnutí Herthy Berlín se španělským Athleticem slibovalo napínavé utkání plné pohledných akcí, čemuž oba týmy vskutku dostály. Přesto však po vypršení základní hrací doby svítilo na ukazateli neměnné bezbrankové skóre, neboť v zakončení hosté pravidelně selhávali, zatímco hráči Herthy si zase opakovaně vylámali zuby na výtečném brankáři Herrerínovi.

Celek z Bilbaa měl raketový nástup do zápasu, o čemž svědčí první šance Aritze Adurize po pouhé jedné minuty hry. Tvrdá rána španělského veterána z úhlu si však na domácího gólmana Krafta nepřišla. Poté o sobě dal hlasitě vědět Iker Muniain, jenž nejprve povedenou dělovkou zdálky protáhl Krafta podruhé a v sedmnácté minutě měl vůbec největší šanci zápasu. Po parádním Adurizově sklepnutí se totiž forvard Athleticu ocitl zcela sám před Kraftem, jenže ani moře času na zakončení mu nepomohlo k tomu, aby svou ránu dokázal vtěsnat mezi tři tyče.

Hertha o sobě dala poprvé vědět až po půlhodině hry, kdy pokoušel štěstí Vladimír Darida. Zatímco první rána českého reprezentanta chabě doskákala do zámezí, druhý Daridův pokus z pětačtyřicáté minuty už musel Iaga Herrerína polekat o poznání výše, neboť prosvištěl jen těsně nad jeho břevnem.

Zatímco start první půle patřil jednoznačně hostům, bezprostředně po změně stran zase dominovali hráči německého celku. Hned v osmačtyřicáté minutě se vřítil do šestnáctky po levé straně Plattenhardt a tvrdou ranou přinutil Herrerína ke kvalitnímu zákroku. Pár minut nato se v další slibné střelecké pozici ocitl Salomon Kalou, ovšem jeho rána z voleje zamířila přesně do středu brány, a tedy připravené náruče brankáře Athleticu.

Od Kalouovy šance uplynulo sotva pětadvacet vteřin, když po dalším povedeném pasu Weisera dostal pro změnu možnost skórovat Vedad Ibiševič. Bosenský forvard využil uklouznutí bránícího hráče a z hloubi pokutového území tvrdě vystřelil, jenže Herrerín i tentokrát stál na správném místě.

Oba týmy si ve zbytku utkání ještě zvládly připsat po dvou nadějných příležitostech. Nejprve pod tlakem dobíhajících hráčů soupeře nezvládl zakončení hostující Cordoba, k němuž v šestnáctce propadl míč po nejistém Kraftově zákroku, zatímco na opačné straně Kalouovo dobré zakončení opět ztroskotalo na výtečném Herrerínovi. Když pak v závěrečné desetiminutovce neuspěli ani Vesga se střídajícím Haraguchim, musely se oba týmy spokojit s bezbrankovou remízou.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Lorcan

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele