základní skupiny - skupina E, 5. kolo
23.11.2017 21:05 CET
1 : 5
(0:1)

Reportáž

Atalanta pětigólovým debaklem umocnila trápení Evertonu

Stejně jako v předešlém případě skončilo měření sil mezi Evertonem a Atalantou drtivým triumfem italského celku, který po domácí výhře 3:0 roznesl svého anglického soka i v Goodison Parku, a to v poměru 5:1. Klub z Bergama tak již má s jednozápasovým předstihem jistotu postupu ze skupiny E, zatímco domácí po dalším katastrofálním výsledku zůstává s jediným bodem a skóre 4:15 na posledním místě.

Everton již do zápasu vstupoval s vědomím, že ani výhra mu již nepostačí k naději na účast ve vyřazovací fázi soutěže, což se projevilo i na značně pozměněné základní sestavě oproti poslednímu ligovému duelu s Crystal Palace. Přesto však výsledný debakl dočasnému manažerovi Davidu Unsworthovi do dalších týdnů pranic nepomůže a může jen urychlit hledání nového trvalého kouče. Přesně měsíc po odvolání Ronalda Koemana je Unsworthova bilance jedno vítězství, jedna remíza a čtyři prohry se záporným skóre 6:15.

Atalantě k průlomu chatrné obrany soupeře stačilo pouze něco málo přes jedenáct minut. Selhání dua Martina - Klaassen vyústilo v únik Timothyho Castagneho po pravé straně, odkud přišel centr k nohám Bryana Cristanteho, jenž snadno uklidil míč do odkryté sítě. Po půlhodině hry se domácí nakrátko probrali z letargie a sahali po vyrovnání, jenže Mirallas, Davies i Sandro ve svých šancích neuspěli a do kabin se tak odcházelo za stavu 0:1.

Po změně stran již utkání přešlo zpět do zajetých kolejí. Hned v 48. minutě Ashley Williams ve vlastní šestnáctce fauloval Cristanteho a mohl být rád, že vedle pokutového kopu neobdržel také druhou žlutou kartu, přestože opakované záběry ukázaly, že zákrok velšského stopera trefil i míč. V tu chvíli se však zaskvěl brankář Robles, jenž chytil jak Gomezovu penaltu, tak i následnou dorážku. Atalanta se ovšem nenechala rozhodit a po několika dalších slibných šancích se dočkala zaslouženého navýšení skóre opět zásluhou Cristanteho a jeho chladnokrevného zakončení hlavou.

Osmnáct minut před koncem sice vykřesal naději pro domácí svým vůbec prvním gólem v novém klubu letní příchozí Sandro Ramírez, jenže na přesnou kroucenou ránu španělského forvarda zareagovali hosté další gólovou salvou střídajících hráčů. Dvakrát se prosadil Andreas Cornelius, jehož jedním zásahem podpořil Robin Gosens a bídná návštěva 17 431 diváků odcházela z Goodison Parku po výprasku 1:5 ještě rozladěnější, než když na stadion přicházela.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že Atalanta uhraje snad plichtu tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
mstain

0:2

Reagovat
Counter

Tak za dva zápasy nabrat s Atalantou souhrnné skóre 1:7, to je jiná. Snad nám Zasch zase brzy připomene, jak je Everton víc než AC nebo Sevilla.

Reagovat
Counter

Uf, 1:8, to jsem ještě naivně Evertonu fandil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

Naaadhera :D Aspon sa pohnu lady, Unsworth situaciu nezvlada, chyba tej hre system a nejaký rukopis hry, co on nemá. Kto je potencionálne volny a vzal by si nas do konca sezóny do parády? Okrem mna

Reagovat
smazaný uživatel

Nabuduce radsej ten West Ham

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

jakej byl asi kurz na tenhle vysledek?

Reagovat
Zark

skromně jsem tipoval tak 0:4

Reagovat
bayern987

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele