1/16 finále - 1. zápasy
15.02.2018 19:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Batshuayi opět hrdinou, Atalanta těsně prohrála

Atalanta Bergamo překvapila v Německu a ze Signal Iduna Parku si veze dvě vstřelené branky. Lepší výchozí pozici v odvetě má ale přeci jen Borussia, která dokázala dokonat v závěru obrat a díky dvěma gólům Batshuayie vyhrála.

Borussia Dortmund se musela doma postavit italské výzvě, kterou představovala Atalanta. Celek z Bergama si v rámci základních skupin vydobyl poměrně silnou pozici a Borussen jej doma nesměli podcenit. Výhodou pro německý tým byla velmi silná sestava, kterou se trenér Stöger rozhodl nasadit. Nechyběli v ní Bürki, Papastathopoulos, Toprak, Weigl, Pulisic, Reus, Schürrle nebo Batshuayi.

Atalanta jela do Dortmundu jako outsider, kterému ale tato pozice nesmírně vyhovuje. Trenér Gasperini dobře tušil sílu soupeře a trochu překvapivě sáhl k netradiční taktice. Nenasadil totiž ani jednoho hrotového útočníka a Cornelius s Petagnou zůstali jen na lavičce. Od začátku se do utkání dostali Caldara, Cristante, de Roon, Freuler, Spinazzola, Gómez nebo Iličić.

Domácí začali samozřejmě mnohem aktivněji. Marco Reus získal míč ve středu hřiště, poté se obtočil okolo svého strážce a posílal balon do uličky na sprintujícího Batshuayie, který byl ale čistě odzbrojen Masiellem. Míčovou techniku ukázal později také mladík Pulisic, který se stal adresátem Castrovy vybídky. Borussia dávala svému soupeři dost zabrat.

Neustýlá pohyb málem vedl k první brance domácích a Atalanta dostala první vážné varování. Po Batshuayiově sklepnutí se dobře zorientoval Schürrle, jenž vyslal do úniku Reuse. Zkušený Němec ale mířil ve velké šanci jen těsně vedle Berishovy brány! Na opačné straně bylo také hodně živo, když Hans Hateboer vyslal centr na nabíhajícího Josipa Iličiće. Slovinský záložník ale nestačil na vrátivšího se Topraka.

Velké problémy dělal hostujícím Orobici především rychlík Michy Batshuayi. Po jeho přihrávce našel obránce Piszczek nabíhajícího Anrého Schürrleho, který si míč posunul do vápna a překonal vybíhajícího brankáře Berishu - 1:0 pro domácí barvy.

Od té chvíle to měla Atalanta hodně náročné, i když její úsilí vzrostlo. Především záložník Bryan Cristante táhl ofenzivní snahy Atalanty a jeho ostré centry hodně vadily brankáři Bürkimu. Jinak ale konec první půle nic zajímavého nenabídl. Do té druhé ale hosté vlétli dost agresivním způsobem. Borussia působila hodně zaskočeně a nejvíc jí musela zaskočit pasáž prvních patnácti minut.

Pět minut po příchodu ze šaten totiž Spinazzolův přetažený centr propadl až ke kopačkám Josipa Iličiće, který už sice byl v poměrně ostrém úhlu, ale přesto dokázal po zpracování balonu prostřelit brankáře Romana Bürkiho a srovnat!

Ještě větší překvapení zažili domácí fanoušci o pouhé čtyři minuty později. Záložník Bryan Cristante opět ukázal, že umí být ofenzivním tahounem Atalanty, vtrhl do vápna a ostrou dělovkou vyzkoušel pozornost Bürkiho. Ten jeho ránu vyrazil jen před sebe, kam si naběhl opět Josip Iličić a pohodlně doklepl míč do sítě - 2:1.

Gólové hody ale pokračovaly a tentokrát byla na tahu domácí ekipa. Tou dobou už byl na hřišti také Mario Götze, který si umě narazil míč se Schürrlem. Balon se po rychlé kombinaci dostal znovu ke Götzemu, který našel nabíhajícího Michyho Batshuayie. Mladá akvizice z londýnské Chelsea pak už pohodlně překonala brankáře Berishu a srovnala!

Vzápětí mohl být dokonán další obrat, jenže proti ráně zapomenutého záložníka Pulisice brankář Etrit Berisha vytasil skvostný zákrok a podržel svůj tým! Borussia pořádně zmáčkla svého soupeře a vrhla všechny síly do útoku. To se jí nakonec vyplatilo, protože Michy Batshuayi si ve vápně našel míč po přihrávce Götzeho, obešel protihráče a v nastavení strhl vedení na stranu domácích!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta bude asi vyčerpaná, keďže podľa NOVA Sport hrá dva zápasy v ten istý deň a druhý dokonca hneď po skončení toho prvého so Sporting CP.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

vi nekdo v jake sestave by realne mohl nastoupit Dortmund?

Reagovat
smazaný uživatel

Burki, Piszczek, Toprak, Sokratis, Toljan, Castro, Weigl, Pulisic, Reus, Schurrle, Batshuayi - ofiko sestava

Reagovat
smazaný uživatel

Bürki, Toljan, Toprak, Sokratis, Pisczek, Weigl, Götze, Pulisic, Schürrle, Reus, Batshuayi.

Reagovat
smazaný uživatel

Bats...zvíře

Reagovat
smazaný uživatel

Batshuayi 3 zápasy 5 golu.. slušné

Reagovat
smazaný uživatel

Batshuayi 3 zápasy 5 golu.. slušné

Reagovat
REPLIKATOR

Fenin 2 zápasy a 4 góly a jak dopadl

Reagovat
smazaný uživatel

Batshuayi není Fenin.

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš říct, že Fenin>Batshuayi ?

Reagovat
Stannis Baratheon

Kde to píše?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele