1/16 finále - odvety
22.02.2017 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Fenerbahçe SK - FK Krasnodar 1:1

Fotbalisté ruského Krasnodaru poprvé ve své historii postoupili do osmifinále Evropské ligy a dosáhli tak na velký úspěch, na půdě favorizovaného tureckého Fenerbahce remizovali 1:1 a svého soka nakonec zdolali v celkovém poměru 2:1. Stejně jako v prvním domácím zápase se velmi brzy dostali do vedení, jejich soupeř sice ještě do poločasu srovnal, ale to bylo z jeho strany všechno. Domácí tým tak bude s letošním působením v evropských pohárech zklamán.

Přitom do zápasu vstoupil aktivněji a v úvodní možnosti se ocitli už po pěti minutách hry. Z velké vzdálenosti vypálil Köybaşi a jeho skákavá střela nadělala brankáři Kricjukovi velké problémy, hostující strážce dokázal vyrazit balón na rohový kop. Po jeho zahrání se do nebezpečného zakončení probojoval Sow, ovšem šestadvacetiletý gólman FK byl znovu připraven a míč reflexivně odvrátil do bezpečí.

Krasnodar se dostal do vedení z ničeho nic z následného protiútoku. Gazinskij zachytil nepřesnou Škrtělovu rozehrávku a pak poslal parádní kolmici na Fjodora Smolova. Ten se dokázal zorientovat mezi dvěma bránícími protihráči a z hranice pokutového území se naprosto přesně trefil ke vzdálenější tyči, brankář Demirel se natahoval marně. Stejný hráč byl blízko druhé vstřelené brance po necelých dvaceti minutách hry.

Po nepovedené standardní situaci Fenerbahce se vydali hosté do rychlého protiútoku a Smolov zakončoval z první po vodorovné přihrávce Podberežkina, jenomže tentokráte z osmi metrů ve stoprocentní šanci trefil pouze nohu Demirela. Deset minut před přestávkou se Kricjuk po centru z pravého křídla srazil s jedním ze spoluhráčů a prázdnou branku měl před sebou Sow, ale ze čtrnácti metrů mířil trestuhodně příliš vysoko.

Domácí vykřesali naději na postup ve 41. minutě, kdy po přímém volném kopu Lense z levé strany tečoval balón Brazilec Souza, orazítkoval obě dvě tyče a pak zblízka snadno dorážel do sítě. Pět minut po změně stran pálil těsně vedle vzdálenější tyče hostující Ramirez, za další dvě minuty mířil na druhé straně o pár decimetrů nad horní tyčku Potuk. Po necelé hodině hry překazil Demirel včasným výběhem obrovskou možnost Claessonovi, jenže pak se zranil a v 71. minutě musel střídat. SK se na více nezmohl a výsledek zápasu se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele