základní skupiny - skupina A, 2. kolo
29.09.2016 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rotterdamskou sérii bez porážky utnul Emenike

Stoprocentní úspěšnost rotterdamského Feyenoordu je přece jen u konce. Nizozemský celek doposud v rozjeté sezoně ovládl vítězně všech sedm ligových utkání, stejně jako úvodní zápas Evropské ligy proti Manchesteru United, ovšem na půdě Fenerbahçe se již poprvé v sezoně poroučí s prohrou 1:0. O jediný gól zápasu se již po osmnácti minutách postaral Emmanuel Emenike.

Fenerbahçe mohlo do jisté míry těžit z toho, že jej momentálně trénuje Dick Advocaat, jenž by jako rodilý Holanďan a někdejší trenér národního týmu Oranjes měl Feyenoord i jeho hráče znát velmi dobře. Po opatrném začátku utkání z obou stran se zničehonic ujali vedení domácí, a to z rychlého protiútoku. Ozan Tufan prchnul soupeřově obraně po pravé straně a naservíroval míč na kraj pokutového území nabíhajícímu Emenikemu. Nigerijský útočník si připravil palebnou pozici a křižnou přízemní ranou i s pomocí levé tyče procpal míč do sítě.

Hosté mohli vzápětí zareagovat prostřednictvím kapitána Dirka Kuyta, jenž v předešlých letech před loňským přestupem zpět do domácí soutěže působil právě ve Fenerbahçe, avšak nakonec kolmici za tureckou obranu nezvládl v rychlosti zkrotit a brankář Volkan Demirel stihl odpálit míč do bezpečí. Po změně stran o sobě dali znovu vědět domácí, ovšem brankář Brad Jones dokázal konečky prstů vytěsnit ránu Gregoryho van der Wiela mimo tři tyče a stejně chvíli nato dopadl i Jeremain Lens.

S blížící se hodinou hry mohl zdvojnásobit vedení Fenerbahçe Moussa Sow, ovšem ani jeho akrobatické zakončení si cestu do sítě neproklestilo, opět kvůli pozornému Jonesovi. Zahozené šance domácích mohl potrestat Nicolai Jorgensen, jemuž se povedlo přelstít ofsajdovou past, jenže dánský útočník v samostatném úniku s lobovaným zakončením příliš otálel a Martin Škrtel mu na poslední chvíli stihl zabránit v gólové radosti.

Atraktivní zápas nezadržitelně spěl k závěru a dvanáct minut před koncem domácí stejně jako v případě prvního gólu podnikli nebezpečný rychlý kontr, který však Lens trestuhodně a sobecky zakončil ranou vedle, přestože střídající Robin van Persie číhal sám před odkrytou brankou na snadnou dorážku proti klubu svého dětství. Stále tak zbyl čas na poslední šanci Feyenoordu, jenže ani obránce Terence Kongolo se svou hlavičkou neuspěl.

Hostující kouč Giovanni van Bronckhorst si tedy připisuje první prohru nejen v sezoně, ale již od února, byť pro nizozemský celek stále není nic ztraceno. Nyní rotterdamští sehrají dvojzápas proti podceňovanému Luhaňsku, zatímco Fenerbahçe čeká o poznání slovutnější soupeř v podobě Manchesteru United.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
EverlastD

4:2

Reagovat
pawelFCB

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Theft90

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele