čtvrtfinále - 1. zápasy
07.04.2016 21:05 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sparta ve Španělsku prohrála, šanci na postup ale stále živí

Villareal porazil v prvním zápase čtvrtfinále Evropské ligy Spartu 2:1 a na Letnou tak pojede v mírné výhodě. Pražané ovšem vzhledem k průběhu utkání musí výsledek brát všemi deseti a díky vstřelenému gólu na půdě soupeře rozhodně nebudou příští týden bez šance.

Sparťané začali na východě Pyrenejského poloostrova nejhůře, jak jen mohli. Neuběhly ani tři minuty, když Martin Frýdek poslal docela těžkou malou domů Davidu Bičíkovi a zkušený brankář tak dlouho váhal s rozehrávkou, až napálil napadajícího Cédrica Bakamba, od něhož se kulatý nesmysl odrazil do sítě. Villareal přišel k vedoucímu gólu jako slepý k houslím, nicméně i v dalším průběhu poločasu potvrzoval roli favorita.

Skórovat mohl po rohu Denise Suáreze Mario Gaspar, na zadní tyči ovšem netrefil balón ideálně. Poté si několikrát koupil odpustek u sparťanských fanoušků David Bičík, ve 13. minutě využil parádního pasu od Triguerose Samuel Castillejo, obhodil si Konatého, vousatého gólmana však nepřekonal. Stejně tak nepochodil ani o chvíli později Bakambu, jenž se nejprve na Bičíka po chybě Brabce řítil sám z úhlu, deset minut nato zase nebezpečně hlavičkoval - jednička Sparty byla při obou situacích na místě.

Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za stavu 1:0 pro domácí, z čista jasna udeřili hosté. Bořek Dočkal nacentroval od rohového praporku přesně na hlavu Jakuba Brabce a talentovaný stoper vsítil branku, která může mít v konečném součtu ještě velkou váhu. Brabec si zároveň připsal již svou třetí trefu v právě probíhajícím ročníku Evropské ligy.

Obrázek hry se nezměnil ani po přestávce, Žlutá ponorka nadále držela otěže utkání pevně v rukou a svěřenci Zdeňka Ščasného se snažili alespoň ojediněle chodit do rychlých protiútoků. Do žádné vyložené příležitosti se ale nedostali. Na rozdíl od Villarealu, jenž Bičíka ohrožoval velice často. Ve 47. minutě ještě Gaspar rozezvučel břevno, po hodině hry se už však skóre měnilo. Denis Suárez výborně otevřel prostor pro Bakamba a reprezentant DR Kongo s přehledem skóroval.

Českého vicemistra v závěru znovu několikrát podržel vynikající Bičík, na němž rozhodně nebylo poznat, že včera oslavil již 35. narozeniny. Blýskl se především čtvrthodiny před koncem, když zlikvidoval ránu Suáreze i následnou dorážku Bakamba. Nadějný výsledek do odvety kazí fakt, že již během prvního poločasu musel pro zranění střídat Mario Holek, do odvety navíc nebudou k dispozici ani vykartovaní Brabec s Costou.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1022)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele