1/16 finále - odvety
25.02.2016 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Athleticu v závěru vystřelil osmifinále střídající Merino

Athletic se nakonec na postup do osmifinále Evropské ligy nadřel více, než jeho výsledek z prvního utkání možná napovídal. Marseille totiž dokázala stáhnout jednobrankové manko zásluhou Michyho Basthuayiho krátce před koncem první půle a s blížícím se závěrem utkání vše nasvědčovalo tomu, že uvidíme prodloužení. Devět minut před koncem ale strhnul výhru a postup přece jen na stranu domácích střídající Sabin Merino.

Domácí před zápasem drželi všechny trumfy v ruce díky fantastické trefě nestárnoucího Aritze Adurize, jenž Athletiku zajistil ve Francii vítězství a klíčový gól na hřišti soupeře. Na stadionu San Mamés ale úvodní poločas zcela ovládli nabuzení hosté, kteří mohli jít do vedení hned záhy, když si na Nkoudoův rohový kop naskočil Steven Fletcher, avšak premiérovou gólovou radost v novém dresu mu zhatil kvalitním zákrokem brankář Iago Herrerín.

Domácí brankář, jenž alternoval za obvyklou jedničku Gorku Iraizoze, málem Marseille daroval vedoucí gól v osmadvacáté minutě, neboť špatně odhadl svůj výběh pro míč a aktivní Nkoudou jej měl v tu chvíli na milost. Poté, co Herrerína obešel, však již nedokázal z úhlu zamířit přesněji než jen do tyče. Ani z toho se ovšem domácí nepoučili a ještě do přestávky zaslouženě inkasovali. Belgický reprezentant Batshuayi se tak trochu se štěstím dostal k míči již v hloubi pokutového území a nabídnutou šanci na rozdíl od svých předchůdců chladnokrevně proměnil.

Po změně stran se Athletic přece jen poněkud probral a na přelomu hodiny hry měl blízko k vyrovnání. Brankář Mandanda ale konečky prstů zvládnul Susaetův přímý kop vytáhnout nad břevno. Francouzský gólman měl napilno i při hlavičce Mikela San Josého, zatímco na opačné straně dvakrát minul aktivní, ale zároveň i zbrklý Fletcher.

Zrovna když už se zdálo, že se diváci dočkají prodloužení, prosadil se střídající Merino. Ten po pěti minutách pobytu na hřišti naskočil na Susaetův centr a povedenou hlavičkou poslal Athletic znovu průběžně do vedení. Marseille však i za této situace stačilo přidat druhý gól, jenže Fletcher v samém závěru zahodil i svou poslední šanci večera. Do osmifinále tak postupuje baskický celek.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Pyroman

Marseille je letos ve venkovních zápasech o dost lepší než doma, můžou překvapit. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0;1

Reagovat
Gedofrey

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele