osmifinále - 1. zápasy
12.03.2015 21:05 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Sevilla bleskovým zásahem potopila Žlutou ponorku a míří do čtvrtfinále

Tak takhle se obhajuje trofej. Sevilla na horké půdě stadionu Madrigal díky snovému začátku přehrála Villarreal 3:1 a do domácí odvety si tak odváží luxusní náskok. Všechno začalo nejrychlejším gólem v celé historii Evropské ligy, o který se po pouhých 13,21 vteřiny postaral Vítolo.

Španělský záložník tak překonal dosavadní rekord o hodnotě 15,19 vteřiny, který stanovil v roce 2009 Ismael Blanco v dresu AEK Atény proti BATE Borisov. Perfektní výchozí pozici do odvety a rázný krok do čtvrtfinále pak přidali hosté zásluhou branek Stéphana Mbii a Kevina Gameira, za domácí pouze korigoval Luciano Vietto.

Sevilla jednoduše sekundární evropskou pohárovou soutěž zná jako svoje boty a dlouhodobě je naprostým hegemonem Evropské ligy. Pokud se andaluskému celku podaří k titulům z let 2006, 2007 a 2014 přidat i další letos, prolomí další rekord. Rozhodně k tomu přispěl šokující gól Vítola prakticky hned z úvodního výkopu. Villarreal se nestihl pořádně vzpamatovat a tvrdě pykal, když nezvládl odvrátit úvodní dlouhý nákop dopředu, který Kevin Gameiro jemným lobem prodloužil na volného Vítola. Španělský záložník si míč umně zpracoval na hrudi a z voleje nedal brankáři Asenjovi šanci zasáhnout.

Přestože takovýto vstup do zápasu musel Villarrealem otřást, málem se mu i tak podařilo vyrovnat hned dvě minuty nato. Luciano Vietto však smolně napálil svou ránu pouze do břevna. Brankář Sergio Rico se pak rozhodně nenudil, o což se postarali silným tlakem domácí skrze Čeryševa s Viettem, jenže vyrovnávací gól ne a ne přijít. A právě v tu chvíli, konkrétně v šestadvacáté minutě, navíc přišla pohroma číslo dvě. Bénoit Trémoulinas poslal z levé strany přesný centr do šestnáctky na nabíhajícího Mbiu, jenž prudkou hlavičkou potopil Žlutou ponorku zase o trochu níže.

Ještě do poločasu navíc mohl přidat třetí gól Alex Vidal, ten ovšem stejně jako Vietto trefil pouze brankovou konstrukci. Ne že by to hosty až tak za poločasového stavu 2:0 mrzelo... Po změně stran však rázem na chvíli mohlo, neboť aktivní Vietto přece jen zdramatizoval zápas zásahem do odkryté sítě po pořádné změti soubojů o míč v pokutovém území Sevilly. Radost domácích však vydržela sotva minutu. Vicente Iborra totiž hlavou sklepnul míč ze standardní situace k nohám Gameira a francouzský útočník se neomylně pravačkou trefil za bezmocného Asenja.

Villarreal se ve zbytku utkání sice snažil s vysoce nepříznivým stavem ještě něco udělat, ale žádná z šancí Joela Campbella, Denise Čeryševa i Vietta se neujaly povětšinou kvůli výtečnému brankáři Ricovi. Obhájce trofeje tak je díky venkovní výhře 3:1 jednou nohou ve čtvrtfinále a může se pln sebevědomí obrátit zpět na neméně důležitou ligovou soutěž.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Docela dost těžkej los jsme dostaly ale když zabojujem a budeme hrát jako proti Realu tak by jsme mohly i postoupit. Doufám ve 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

villarreal s wolfsburgom najvacsi sympataci v EL

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele