základní skupiny - skupina E, 6. kolo
11.12.2014 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Dinamo Moskva 0:1

PSV Eindhoven sice prohrálo na domácím stadionu Dinamem Moskva, ale postup z druhého místa mu přesto neunikl. Hosté z Mosky dlouho kalkulovali s bodem, ale branka Alekseje Ionova v 90.minutě rozhodla o třech bodech. Díky nim Dinamo Moskva postupuje z prvního místa bez ztráty bodu.

V první šanci zápasu se objevil talentovaný křídelník Memphis Depay, jehož nahrávku ale zastavil Francouz Valbuena. Hosté skvěle kombinovali a akce Kevina Kuranyiho s Maďarem Dzsudzsákem byla zastavena obranou PSV a sražena na rohový kop. Z něj ale hosté neudeřili. Domácí mohl poslat do vedení Depay, ale jeho spolupráce s Guardadem nevedla k úspěchu, neboť byla sražena na roh.

PSV bylo velmi blízko vedoucí brance v desáté minutě, nahrávku Memphise Depaye chtěl do sítě dostat Jürgen Locadia. Brankář Anton Šunin skvěle vyběhl a míč vyrazil. Ke gólu nevedla ani Maherova přihrávka na Locadiu. V další šanci se objevil rychlík Memphis Depay, který využil patičky Locadii. Následně s míčem uběhl několik metrů, překonal dva bezmocné obránce a servíroval míč k Andrési Guadradovi. Ten bez větší přípravy vystřelil, ale jeho ránu schytal jen nejbližší obránce.

O deset minut později velmi nebezpečně vypálil Memphis Depay, ale také jeho rána skončila necelé dva metry od brány. Hosté zahrozili ranou Williama Vajnqueura. Mladý záložník ale mířil jen do míst, kam se včas položil brankář Remko Pasveer. Na druhé straně se pokusil odcentrovat Stanislav Manolev, někdejší hráč právě nizozemského PSV. Pět minut před koncem první půle se hosté nečekaně dostali k velmi zajímavé šanci. Rohový kop po hlavičce zamířil do tyče, a jako první byl u míče Kevin Kuranyi. Zkušený útočník ale podklouzl a míč napálil mimo tři tyče.

Do druhé půle vkročili aktivněji domácí hráči. Memphis Depay byl až příliš rychlý a dostal se do ofsajdu. Následně místo průniku volil centr z levé strany a našel díky němu spoluhráče Locadiu. Ten ale míč těsně minul. Také Dinamo Moskva se pokoušelo vstřelit gól díky rychlému útoku. Ve výhodné pozici se objevil Kevin Kuranyi, ale od míče jej na poslední chvíli odstavil Karim Rekik. Mladý obránce o minutu později sledoval svého spoluhráče Depaye, který se dostal ke střele za vápnem. Bránu Antona Šunina ale o pár centimetrů minul.

Do další akce se zapojil i levý obránce Jetro Willems, ale jeho střela nebyla přesná. Do další šance se dostal Mathieu Valbuena, Ten ještě vylepšoval pozici pro spoluhráče Ionova ale Pasveer byl včas na místě a skvělým zákrokem vyrazil pokus svého protihráče. V další šanci se ocitl Valbuena osobně. Jeho rána z úhlu ale v síti PSV neskončila protože skvěle zareagoval Pasveer. Dvacet minut před koncem mohli domácí využít rohového kopu, ale osamocený Karim Rekik pálil jen do rukavic brankáře Antona Šunina. V 80. minutě se na hřiště dostal Georginio Wijnaldum a minutu po svém příchodu mohl otevřít skóre.

Naběhl si k vápnu a obdržel nahrávku mezi stopery. Ačkoli měl před sebou jen brankáře Šunina bohužel pro svůj tým neskóroval. Jeho šanci zastavila tyč! Pět minut před koncem základní hrací doby se do útoku vrhl Luuk de Jong. Ten předskočil jednoho z obránců ale jeho pokus mířil vedle brány. A tak se vedení ujali hosté. V 90. minutě Dinamo potrestalo laksní zakončování Nizozemců. Dzsudzsák poslal dopředu skvělý pas, který si jednou nohou zpracoval Aleksej Ionov. Ten si položil Pasveera a pohodlně zakončil do prázdné brány.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Stiksxx

Doufám že vyhrajeme! Dinamo nepřijede našlapaný. 3 body poslouží pro lepší morálku týmu a pro národní koeficient!

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tu je je jasna vyhra domacich. V Moskve prehrali az v nadstaveni a aj ked o nic nejde premie sa vzdy zidu. PSV je silne...tipnite ako ja a vyhrate tak ako vcera aj predvcerom....z 30€ za dva dni vyhry 450€ https://m.facebook.com/profile.php?id=731907863553443&ref=m_notif&notif_t=page_invite_accepted&actorid=1537423936

Reagovat
Neuro

Reagovat
Elliasson

Snad bude mít Dinamo tolik štěstí i ve vyřazovacích bojích.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele