základní skupiny - skupina H, 6. kolo
11.12.2014 21:05 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Lille OSC - VfL Wolfsburg 0:3

Kdepak, Lille je zkrátka na konci podzimu prakticky "na odpis". Svěřencům Reného Girarda se nedaří prakticky vůbec nic, což se potvrdilo i dnes proti Wolfsburgu - stačilo urvat tři body a Dogy by (i přes matné výkony v celém průběhu EL) prošly do play-off. Místo toho ale musely strpět potupný debakl 0:3. Před vlastními fanoušky.

Wolfsburg si pro pohodlnou výhru dokráčel i přesto, že dohrával po vyloučení Josuhy Guilavoguie v deseti; domácí byli zkrátka neškodným soupeřem. Skóre otevřel Vieirinha, po němž se dvakrát trefil Ricardo Rodríguez. Švýcarský bek v závěru proměnil penaltu, na rozdíl od domácího Divocka Origiho.. Ne, tohle prostě nebyl pro Lille vydařený večer.

V úvodu zápasu to přitom s Dogami ještě nevypadalo nijak zle; Idrissa Guéyé dokonce hlavou trefil tyč, a Mendes jen tak tak nedosáhl na šikovný Origiho přízemní pas. Sám Belgičan poté nebezpečně vypálil a hostující gólman Diego Benaglio musel přispěchat s pohotovým zákrokem. Teprve s blížící se pauzou se do hry začali dostávat i hosté.

Vedoucí trefu vymyslel - jak jinak - geniální Kevin De Bruyne. Jeho úchvatná zpětná přihrávka na Ivana Perišiće dokonale zmátla domácí obranu, Chorvat následně vrátil míč na volného Vieirinhu a ten jej bez problémů uklidil k zadní tyči Enyeamovy brány. Šlo o úplně poslední akci prvního dějství, a netřeba dodávat, jaký vliv měl "gól do šatny" na domácí psychiku.

Po změně stran tak byli na koni najednou Vlci. Projektil Luize Gustava musel vyrážet Enyeama na roh, po němž hlavou zahrozil střídající Bas Dost. Wolfsburgský progres sice pozastavila hloupost Guilavoguiho, který během osmi minut inkasoval dvě žluté karty a poroučel se ze hřiště, jenže Lille už bylo v tu chvíli rozložené.

Definitivní jistotu tří bodů dal hostům Rodríguez, který poslal přímý kop rovnou do sítě, mimo dosah zkoprnělého Enyeamy. Poslední šanci vrátit se do zápasu dostalo Lille v 76. minutě, kdy mělo možnost zahrávat penaltu; tu však Origi trestuhodně zahodil. Rodríguez, na druhé straně, svůj pokutový kop zvládl s bravurou - Pape Souaré zahrál rukou ve vápně, švýcarský obránce pohodlně zvýšil na 3:0, a to byl definitivní konec zápasu.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

ostudy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele