základní skupiny - skupina F, 2. kolo
02.10.2014 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter Milán - Qarabağ Ağdam 2:0

Milánský Inter si potřeboval udobřit fanoušky po blamáži s Cagliari a v Evropské lize se mu naskytla ideální příležitost. Na San Siro totiž přicestoval FK Karabach, který patří k outsiderům skupiny. Svou úlohu nakonec Inter zvládl a po brankách D'Ambrosia a Icardiho slaví.

Inter Milán k překvapení všech vyrukoval na Karabach s poměrně defenzivní taktikou. Zatímco hosté se snažili tvořit hru a soupeře k ničemu nepouštěli, Inter se trápil i v přechodové fázi. Karabach zřejmě dobře věděl, že Inter se nenachází po debaklu od Cagliari v dobrém rozpoložení a chtěl toho využít i v evropských pohárech.

V bráně domácích se představil Carrizo, který mohl být překonán Reynaldem, ale jeho průnik do vápna nakonec nedopadl pro hosty dobře. A vlastně ani další průběh utkání. V osmnácté minutě se totiž San Siro mohlo začít radovat. Krásný fotbalový moment si Nerazzurri připravili pro mladého obránce, který ještě před rokem kopal v Turíně. Po zmatcích a odrazech ve vápně hostí si Danilo D’Ambrosio naběhl k vápnu a přesnou ranou poslal míč pod břevno soupeřovy brány - 1:0.

Inter pokračoval v tlaku a pokoušel se využít vstřelené branky. Hosté se na San Siru nedokázali pořádně soustředit na předváděnou hru a vystrašila je také tvrdá rána Ranocchiy. Ten si naběhl do středu pokutového území a z voleje mířil těsně nad břevno. Brazilský záložník Hernanes se ocitl v dobré příležitosti, když hlavičkoval na hraně malého vápna. Brankář Šehić ale tentokrát situaci zvládl a míč ukryl do náručí.

Karabach se nemohl dostat do zakončení a Inter nadále kontroloval hru. Hodně aktivním hráčem byl Hernanes, který se však neprosadil ani střelou z větší vzdálenosti, která patří k jeho oblíbeným. Brankáře Šehiće znovu zkoušel překonat aktivní Andrea Ranocchia, který ale ani napodruhé neměl štěstí a mířil jen do jeho rukavic. Šehić měl co dělat, aby napravil chyby své obrany a na některé ani neměl nárok. S míčem u nohy se k němu blížil Zdravko Kuzmanović, který ale pálil jen do protihráče.

Mnoho štěstí neměl ani Reynaldo, který pláchl s míčem před sebou obraně Interu a zakončoval. Přehodil dokonce brankáře Carriza, ale jeho oblouček se dokutálel jen vedle tyče do zámezí. V rámci druhého dějství se do šance hnal Fredy Guarín, který pálil z poměrně velké vzdálenosti, ale na brankáře Karabachu si nepřišel. Inter tlačil soupeře před sebou, ale chyběla mu kreativita v poslední fázi. Obránci Nerazzurri se pokoušeli nahradit rychlou kombinaci dlouhými centry, ale i nákop Andreolliho byl odvrácen pozornou obranou.

V dresu Nerazzurri se do míče z větší vzdálenosti opřel talentovaný útočník Mauro Icardi, na jehož bedrech leží stále větší odpovědnost za vstřelení gólu. A ačkoli je Icardi spíše hráčem do vápna s mimořádným citem pro zakončení, nevadí mu ani vzít akci týmu "na sebe" a vypálit. Icardiho ránu z dvaceti metrů brankář Šehić vyrazil jen s vypětím všech sil nad břevno své brány.

San Siro mohl utišit Nadirov, který povedeným centrem od rohového kopu našel nabíhajícího Reynalda, ale ten mířil těsně nad břevno. V utkání skončil brazilský záložník Hernanes, který zřejmě podlehl křečím. Místo na hrací ploše vyplnil Joel Obi. Inter v této fázi utkání polevil a z tribun se začal ozývat dokonce pískot. Ten vystřídal oslavný jásot pět minut před koncem, když Mauro Icardi obdržel skvělý pas za obranu a z úhlu prostřelil bezmocného Šehiče.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
EverlastD

2:0 hostia budu hrat beton

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zkusím 0:0

Reagovat
Votas

Nechápu nepovolání Bonazzoliho a ani Puskase...mohli odpocnout utocnikum, protoze za ty nahradu nemame... jinak snad bude hrat Bcko, protoze my si to dovolit muzeme a viola ne.

FORZA INTER

Reagovat
Jajinek

Obi a Kuzma na plac

Reagovat
Forza_Inter

Tomu tiež nerozumiem... každopádne som zvedavý koho chce dať na kraje s dambrosiom lebo johny je zranený, rákosník vykartovaný a dodov štart je tiež otázny... žeby mbayeho? Tip 2:1

Reagovat
Votas

Naga bude stát v lize, takže dneska jsou s Danilem jasní...na ligu se uvidí...s Mbayem mně přijde, že Walter moc nepočítá

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dát rychle zapomenout na propadák s Cagliari a uhrát poklidné vítězství - 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER

Reagovat
Lubinterista

Tu startovací metu by nejaké střevo mohlo za měsíc vytáhnout a úplne mimo souvislosti nám ji vložit do úst sakra

Forza Inter!

Reagovat
10

proč až za měsíc? mimochodem dneska to klasicky "válcujete", hlavně Guarin

Reagovat
Lubinterista

to zabolelo

Reagovat
Votas

Carrizo-Andreolli,Rano, Juan-Danilo,Hernanes,M´Vila, Kuzma, Naga- Guarin-Icardi

FORZA INTER

Reagovat
Votas

a hrajem v těch třetích dresech...tak su na to zvědavej

Reagovat
lnterista

na dresy se tesim ale Icardi mel sedet nebo se chce rozehrat a pak ho vystrida Osvaldo?

Reagovat
Votas

Vypadáme trošku jako Lazio...

Reagovat
lnterista

trosku dost...doma se to nehodi

Reagovat
snuff24

Ambrož se nějak rozjíždí

Reagovat
lnterista

to je sama krec...hlavne ze Mazzari rikal ze jsou unaveni ale necha je hrat

Reagovat
10

2 výskoky, 2 stejně zraněný hráči během 3 minut...křeče už měl Guarin v 60. minutě, divný

Reagovat
snuff24

Zabijáááák

Reagovat
smazaný uživatel

videl som len druhy polcas..

dufam ze to nebudu vazne zranenia..

Maurito, to je bombarder, staci mu malo, Osvaldo mu pekne prihral, ale necakal som ze to tak z rohu napali.. paradne..

inak Obi podla mne celkom v klude, daval by som ho castejsie, hlavne na tieto zapasy. a Krhin by si uz tiez mohol zahrat..

inak z toho co som videl tak super nehral vobec nic..

a co Kuzma, ako hral v prvom polcase(kedze ho dost zavcasu striedal)?

Reagovat
smazaný uživatel

ozaj a tie dresy sa mi pacia, ale doma by sme mali hravat v tych prvych

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele