základní skupiny - skupina C, 1. kolo
18.09.2014 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Partizan - Tottenham Hotspur 0:0

Tottenhamská pouť Evropskou ligou začíná neslavně. Na půdě aktuálního lídra srbské nejvyšší soutěže Partizanu Bělehrad totiž Spurs remizovali 0:0 a navzdory snaze i vysokému držení míče si za celý zápas nepřipsali jedinou střelu směrující do branky.

Premiéra Mauricia Pochettina v evropských pohárech přitom mohla vypadat úplně jinak, kdyby hned v první minutě Harry Kane skóroval namísto nastřelení břevna. Přesto bezbranková dělba bodů není nijak ostudným výsledkem, přestože Partizan během své poslední předloňské pohárové účasti nezískal ani jednu výhru za celou skupinovou fázi. Momentálně jsou totiž hráči bělehradského klubu lídry srbské Superligy a navíc táhnou jedenáctizápasovou šňůru bez porážky napříč všemi soutěžemi.

Hosté podle očekávání nastoupili v naprosto odlišné sestavě oproti poslednímu ligovému zápasu na Sunderlandu. I tak ovšem na jejich souhře zvláště v první půli nebyla rotace skoro vůbec znát a prezentovali se vydařeným výkonem, kterému scházela jen lepší koncovka. Hráče Spurs nerozhodil ani neurovnaný trávník, ani typicky bouřlivá atmosféra, a energetickým výkonem brzy opanovali střed hřiště. Brzy po úvodním hvizdu málem skóroval Kane, jenž dostal na hrotu přednost před Robertem Soldadem, ovšem zastavilo jej břevno.

Jenže navzdory veškerým pozitivům, k nimž se řadil i aktivní Andros Townsend, chyběla severolondýnskému klubu kvalita ve finální fázi. Největší šance tak poněkud proti proudu hry připadly pětadvacetinásobným srbským šampionům. Nejprve zahodil slibnou příležitost Petar Grbić a po Faziově nevyvedeném vypořádání s nakopnutým míčem se Danilo Pantić málem řítil sám na branku Huga Llorise.

Po změně stran jako by se domácí definitivně oklepali a plně přijali slova svého trenéra Marka Nikoliće, že "nemají co ztratit." Pochettino na ztrátu herní převahy reagoval nasazením drahých loňských posil Lamely se Soldadem. Druhý jmenovaný krátce po nástupu perfektně načasovaným centrem posílal do šance Kanea, ovšem ani tentokrát Spurs nebylo souzeno patřičně zakončit. Závěrečná desetiminutovka již uplynula bez větších šancí na obou stranách, a tak se Tottenham vrací do Londýna s bodem a prodlouženou neporazitelností v základní skupině Evropské ligy, jež nyní čítá úctyhodných čtrnáct zápasů.

Autor: Martin Kantor / bbc.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
FUnk

1:3

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes priamo na stadione

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
FUnk

Reagovat
Elliasson

Udělali zase Grobari pekelnou atmosféru?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme, cez polčas však roztržky aj medzi sebou pod tribúnou

Reagovat
Elliasson

Aha, to existují nějaké větve mezi nimi?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale celkovo úplne super. Zabranjeni sú späť a na atmosfére je to cítiť.

Reagovat
ACSeRw!n

1:0

Reagovat
Elliasson

Výborný bod proti Tottenhamu - jen tak dál!!

Reagovat
Pasha

Výsledok ma vôbec neprekvapuje, škoda, že som sa bál umiestniť to aj na tiket

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele