základní skupiny - skupina D, 4. kolo
06.11.2014 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Astra Giurgiu - Celtic FC 1:1

Celtic se nestal ani prvním skotským klubem, který vyhrál na rumunské půdě, ani si nezajistil s předstihem přímý postup ze skupinové fáze Evropské ligy, ovšem přesto má po remíze 1:1 ze zápasu s rumunskou Astrou skvělou výchozí pozici. Hosté po parádní ráně Stefana Johansena sahali po vítězství, jenže střídající William Amorim záhy vyrovnal neméně krásnou trefou a na výsledku se pak nepromítlo ani vyloučení domácího Vincenta Labana.

Zápas nakonec proběhl podle původních plánů, přestože byl ve hře i odklad na páteční ráno kvůli velmi špatné viditelnosti na rumunském stadionu. Nepříznivé podmínky se rozhodně promítly do úvodních minut zápasu, kdy se ani jeden z týmů nedokázal propracovat k sebemenší brankové příležitosti. Po čtvrthodině hry však postupně hra začínala nabírat na obrátkách, až v devatenácté minutě Johansen poprvé přinutil po Izaguirreho centru domácího brankáře Silvia Lunga ke kvalitnímu zákroku.

Astra pak málem naplnila klišovité rčení nedáš, dostaneš, když Seidu Yahaya ranou z dobrých třiadvaceti metrů prověřil pozornost Craiga Gordona, ovšem skóre se přece jen prolomilo ve prospěch skotských šampionů. Dvě minuty po odehrané půlhodině se Charlie Mulgrew dostal k přímému kopu, který však napálil pouze do hráčské zdi. Odražený míč však spadl k nohám nebezpečného Johansena, jenž halfvolejem i s přispěním teče dráhy letu poslal svou ránu přímo do levého horního růžku Lungovy brány.

Domácí na tuto ztrátu po změně stran zareagovali aktivní hrou a první šanci si vytvořili skrze Budescovu krkolomnou ránu po vzdušné přihrávce Enacheho. Celtic však postupně s průběhem druhé půle opět čím dál více kontroloval hru a zdálo se, že si již nabyté vedení pohlídá. V tu chvíli ovšem přišel zářný moment střídajícího Williama, jenž jedenáct minut před koncem křižnou ranou do pod břevno nedal Gordonovi sebemenší šanci zasáhnout. V samotném závěru ještě za zcela nepochopitelný faul na Mulgrewa uviděl červenou kartu Laban, ale bylo již příliš pozdě na to, aby Celtic využil početní převahy ke vstřelení druhé branky.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
klokan.paul

1X

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic mě poslední dobou zklamal nic moc ale fandím jim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele