základní skupiny - skupina K, 6. kolo
12.12.2013 21:05 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sheriff Tiraspol - Tromsø IL 2:0

Šeriff Tiraspol získal na závěr základních skupin Evropské ligy své první vítězství. Doma dokázal skolit zubožené Tromso, které tak po sestupu z norské ligy vyhořelo i na evropské scéně. Za šest zápasů si na své konto připsalo jen jeden jediný bod, jeden vstřelený gól a skončilo v tabulce na posledním místě.

Je pravda, že hosté se chtěli odvděčit svým fanouškům alespoň co nejlepším výkonem za každou cenu a za ten předvedený v Tiraspolu se nemusejí rozhodně nijak stydět. Ačkoli moldavskému celku nakonec gól nevstřelili, bylo to hlavně proto, že v brance soupeře zazářil Vjekoslav Tomič.

Domácí vstoupili do utkání, jak nejlépe mohli. Balimův centr ze 4. minuty prodloužil hlavou za sebe na zadní tyč Luvannor a Cadu neměl z blízkosti problém zacílit. O pár chvil později se již švédský brankář Lekström na míč přece jenom šáhl, Isa kvůli jeho pohotovému zákroku náskok Šeriffu nakonec nenavýšil.

Poté přebralo otěže zápasu Tromso a Tomič započal svůj čarovný večer. Z dálky na něj vyslal svou dělovku Kristiansen, poté si na něj chtěl vyšlápnout i český útočník Ondrášek, ale v obou případech chorvatský gólman fantasticky zasáhl. Hlavně díky němu mohlo jeho mužstvo naopak pojistit vedení.

Ve 36. minutě si hosté opět nepohlídali zadní tyč, kde si na další přesný centr Balimy z pravé strany naskočil Isa a hlavou skóroval. Tomič musel být v pohotovosti i po přestávce, Andersen našel svým pasem hlavu Сausevice, jenž si zase vylámal zuby až na skvělém domácím muži v rukavicích.

Situace se Šeriffu notně zkomplikovala v 61. minutě, Tomič kvůli zranění musel odstoupit a mezi třemi tyčemi ho nahradil mladík Stalija. Paradoxně od této chvíle začali jeho spoluhráči vzadu opravdu makat a soupeře ve zbytku zápasu do ničeho vážnějšího nepustili. Třetí zásah navíc mohl přidat Luvannor, avšak mířil jen do boční sítě.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

tento zapas tazko tipovat kedze bohvie ako si to hraci a stavkovky osefovali.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele