osmifinále - 1. zápasy
13.03.2014 21:05 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Jekyll a Hyde poněkolikáté, Betis v derby porazil Sevillu

Sevillské derby potvrzuje úsloví, že v derby může vyhrát kdokoli. Vzhledem k aktuální formě a především postavení v lize měl být domácí celek jasným favoritem, ale nakonec prohrál a do odvety vstoupí s dvoubrankovým deficitem.

Jako první se do zápasu zapsal hostující Alfred N'Diaye, který fauloval pronikajícího protihráče a po jeho zásahu mohl Ivan Rakitić rozehrávat volný přímý kop. Po jeho rozehrání se ale skóre neměnilo, protože chorvatský záložník nenahrál přesně. Jinak je ale nutné poznamenat, že se oba celky vydatně snažily divákům zpestřit čtvrteční večer a fotbal se hrál opravdu pohledný. Možná jsme se za prvních dvacet minut nedočkali příliš velkého počtu akcí, ale tempo to bylo pořád dost vysoké.

Krátké a rychlé přihrávky v podání domácího celku, skvělá atmosféra na tribunách, která k městskému derby zkrátka patří a velmi dobré napadání hostí směrem k domácí rozehrávce - dnes večer se zkrátka bylo na co dívat. A přispěl k tomu také první vstřelený gól, který možná trochu překvapivě vstřelili poněkud méně aktivní hosté.

Jednoduchý centr do vápna domácího celku zaregistroval ze všech nejdřív Leo Baptistao, který učinil rozhodující krok směrem k míči a hlavičkou překonal pozdě zasahujícího brankáře Beta!

Zjevení v podobě Realu Betis pokračovalo, i když mu křídla mohl řádně přistřihnout napadající Ivan Rakitić. Ten prošel přes jednoho protihráče a centr z jeho kopačky našel přesně naskakujícího Carlose Baccu. Útočník Sevilly se dokázal odpoutat od svého strážce a hlavičkoval doprostřed brány Brankář Antonio Adán měl hodně co dělat, aby jeho hlavičku zneškodnil. Někdejší brankář Realu Madrid se dočkal další práce také krátce před koncem první půle, když jeh reflexy vyzkoušel nabíhající Reyes. Ale ani on průběžnou remízu nestanovil.

S nepříznivým stavem se samozřejmě Sevilla odmítla srovnat a proto byl na hřiště vyslán francouzský útočník Kevin Gameiro. Ani on se ale hned nedokázal prosadit a naopak sledoval počínání svých defenzivně laděných spoluhráčů, kteří jen s obtížemi odvraceli centr na Baptistaa a následný skvělý zákrok od Beta! Gameiro se k míči poprvé pořádně dostal až dvacet minut před koncem, ale jeho zakončení nebylo z nejpřesnějších. Sevilla působila dost unaveným dojmem a chyběly jí nápady. Naopak podceňovaný Betis byl v porovnání s ligovou tragédií k nepoznání.

Právě Gameiro neměl daleko k vstřelení vyrovnávací branky, ale jeho hlavička mířila mimo odkrytou bránu Béticos! A to byla zřejmě rozhodující chvíle, protože o pět minut později Sevillu potopil Sevilla. Stejnojmenný hráč provedl skvěle útok svého týmu, proběhl kolem jednoho obránce a využil zákrytu tří dalších hráčů, takže Beto se po míči natahoval marně. Domácí hráči i fanoušci jen těžce snášeli potupnou porážku a jejich emoce málem vedly k několikanásobnému vyloučení. Přesto oba celky dohrály utkání v plném počtu.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
Fill

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
opretis

tak nějak to přeju Betisu, když už ho možná čeká sestup tak ať udělá díru do evropy ... 0:1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
celticz

1-2

Reagovat
ronaldik

Kdo jiný by dal gól v sevillském derby než Sevilla?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele