základní skupiny - skupina C, 6. kolo
12.12.2013 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Nezastavitelný Salzburg znovu jasně zvítězil, Esbjerg však prohra 3:0 mrzet nemusí

Salzburg i v posledním kole udržel nejen neporazitelnost, ale dokonce i stoprocentní úspěšnost zisku bodů, a tak naprosto suverénně ovládl skupinu C. Plných osmnáct bodů logicky neznamenají nic jiného než první místo v tabulce a postup dále. Esbjerg však prohra 3:0 mrzet nemusí, s rakouským celkem totiž právě Dánové postupují dále.

Dva góly Sadia Maného doplnil jedním zásahem Kevin Kampl a Salzburg se tak definitivně vyhne kterémukoliv z klubů, příchozích do nové soutěže z Ligy mistrů. Až doposud byla totiž otázka prvního místa stále otevřená, a to dokonalé formě Rakušanů navzdory. Esbjerg totiž všechny dosavadní zápasy ovládl také, až na jediný. Domácí prohru se Salzburgem 1:2 však stačilo odčinit na soupeřově hřišti a první místo by připadlo právě Dánům.

Jakékoliv spekulace ale domácí rázně utnuli již v devatenácté minutě, kdy se poprvé trefil Mané. Pro Esbjerg to byla tvrdá rána, v úvodu utkání totiž měl územní převahu a s trochou štěstí mohl dostat Salzburg pod tlak první brankou do jeho sítě. Když však ani Knudsen z dálky, ani van Buren z hloubi šestnáctky neuspěli, přišla řada na domácí. Kamplův centr byl sice tečován, ale došel přesně k Manému. Senegalský reprezentant chladnokrevně zakončil a nedal brankáři Ronnowovi šanci.

Ještě do poločasu mohl přidat pojistku v podobě druhé branky Alan, jenž v Dánsku zařídil výhru dvěma góly, ovšem oba jeho pokusy z dobrých pozic skončily vedle. Žádný trest za to však Salzburg nestihnul, naopak krátce po změně stran přišel kýžený zásah číslo dvě. Znovu u toho byla aktivní dvojice Kampl-Mané, jejichž kombinace přelstila obranu Esbjergu, který se navzdory skvělé pohárové formě v domácí lize trápí a momentálně se nachází dokonce na předposlední sestupové pozici.

Maného přihrávka hlavou přesně padla k nohám Kampla, jenž s přehledem skóroval, a pět minut nato bylo rozhodnuto již definitivně. Mané si připsal druhý zásah večera, když Alan překonal ofsajdovou past hostů a nesobecky svému spoluhráči v úniku naservíroval míč před poloprázdnou branku. V závěru ještě mohl dokonat jasnou výhru Salzburgu Yordy Reyna, ale tentokrát se brankář Ronnow překonat nenechal a nohou jeho ránu vyrazil. Podobně si na gólmanu hostí vylámal zuby i Marco Meilinger, a tak utkání skončilo 3:0.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Salzburg o vikendu odpocival a bude urcite nateseny na ostry zapas, Esbjerg zase hraje posledni zapas podzimu a pote jim zacina dovolena, proto nema ani jeden tym duvod se sestri, vzhledem k tomu ze domaci maji velke potize se slozenim obrany - kvuli zranenim, tak ocekavam prestrelku s viteznym koncem pro domaci... tip: 3:2/4:2 (zalezi na tom jestli nastoupi Soriano )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele