1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2014 21:05 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

NK Maribor - Sevilla FC 2:2

Maribor především díky své bojovnosti a neustálé víře dotáhnout zápas do jakéhokoli zdárného konce zaskočil favorita ze Sevilly, který povětšinou utkání jasně vládl. Hosté se především ve druhé půli nadchli k obratu, ujali se vedení, ale devět minut před koncem jim radost překazil střídající Dare Vršič, jenž srovnal na konečných 2:2.

Pro slovinský celek znamená tenhle výsledek jediné - na jihu Španělska musí skórovat, jinak se s Evropskou ligou pro letošek rozloučí. Byť Sevilla v závěru ještě mohla strhnou výhru na svou stranu, zradila jí koncovka. Trochowski trefil břevno a Iborrovu šanci skvěle vychytal brankář Handanovič.

Už zpočátku bylo vidět, že herně je výběr kouče Unaie Emeryho přece jenom jinde než jeho soupeř. Svou dominanci ovšem v úvodní gól přetavit prostě nedokázal. Rakitič byl na hřišti hodně vidět, rozdával pasy do volných prostorů, jenže dobře připravený Maribor byl vzadu pořád pevný jako skála.

Ani domácí v ofenzívě ovšem příliš nezářili. Mendy pálil vedle, střelecký pokus Mezgy po chybě Fazia brankáře Varase výrazněji neohrozil. První branka do hostující sítě padla ve 33. minutě. Mezgova parádní diagonální přihrávka našla volného Tavarese, který se z vyložené pozice již nemýlil.

Vyrovnat mohl těsně před přestávkou Gameiro, nicméně Handanovič si s jeho chytrou patičkou dokázal poradit. Hned na začátku druhého poločasu bylo nakonec vyrovnáno. Rakitič poslal centr z pravé strany na zadní tyč, kde se objevil právě Gameiro a ten ve skluzu dopravil míč za brankovou čáru.

Bohar mohl po hodině hry svůj tým znovu dostat na koně, ale neuspěl, spíše však osmnáct minut před koncem měl uhlídat Fazia, který právě přes něj hlavou zužitkoval rohový kop Rakitiče. Rozhodnout o vítězství následně mohl chorvatský záložník s Marinem, avšak poslední slovo si vzal Vršič, který přece rozveselil Ljudski vrt.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-6

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové, tady klidně Maribor muže zahrát klidně dobrý vysledek, ta Sevilla to je tragedie......

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

rikal sem, že Sevilla nevyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele