základní skupiny - skupina G, 2. kolo
03.10.2013 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

KRC Genk - FC Thun 2:1

Fotbalisté belgického Genku navázali na velmi dobrý výkon z úvodního vystoupení v Kyjevě a dokázali porazit švýcarský Thun nejtěsnějším rozdílem 2:1. Díky tomu jsou na vedoucí příčce se šesti body a případné další vítězství je výrazně přiblíží do další fáze. Thun nebyl v tomto utkání favoritem, po prvním dobrém poločase ale ztratil koncentraci v první polovině toho druhého. Po minulé výhře nad rakouským Rapidem zůstává na druhém místě.

Švýcarský výběr nezačal vůbec špatně a jeho tlak vyvrcholil obrovskou příležitostí na konci úvodní čtvrthodiny. Po přízemní kombinaci se ocitl pozdější střelec jediné branky hostů Joseph Martínez osamocen před brankářem Kötelesem, jenže zblízka ho nedokázal překonat. Belgický výběr se osmělil po dvaceti minutách hry a do vedení ho mohl poslat hlavičkující Jelle Vossen, balón mezi třemi tyčemi neskončil.

Deset minut před přestávkou hrozil Genk z rohových kopů a po jednom z nich nebezpečně pálil Camus, brankář Faivre se vytasil s famózním zásahem. Ihned na to po dalším rohu střílel na vzdálenější tyči Kumordzi, balón však rozvlnil jen boční síť. O minutu později po rychlém brejku mohl domácí zaskočit Martínez, ovšem ani v tomto případě hlavou proti fantastickému Kötelesovi neuspěl.

Po přestávce Genk svou herní převahu přetavil v další možnosti a nakonec se v 55. minutě dočkal vedoucího gólu. Ještě předtím zlikvidoval Faivre hlavičkový pokus Mbodjiho, o pár minut později po narážečce Camuse vypálil nezištně Julien Gorius a svou bombou nedal Faivremu žádnou šanci na úspěch. Belgický výběr se nechal touto trefou uchlácholit a na druhé straně měl na kopačce vyrovnání Cassio, gólman Köteles znovu podržel svůj tým.

Pak byl znovu v permanenci Faivre. Pokus De Ceulaera ještě zlikvidoval, jenže v 63. minutě kapituloval podruhé. Po krásné individuální akci Ngcongcy na pravém křídle a následném centru dostal balón Vossen a snadným gólem uklidnil domácí fanoušky. Genk se poté stáhl do defenzívy a musel čelit útočným výpadům soupeřem, úspěšný byl jediný až ve třetí nastavené minutě. Nejaktivnější muž na hřišti Martínez se dostal k dorážce a snížil stav na konečných 1:2 z pohledu švýcarského týmu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, goalsarena.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:3

Reagovat
pedro-pedro

Čekám lehký zápas pro Genk tipuju 4:1

Reagovat
mario23

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele