základní skupiny - skupina G, 6. kolo
12.12.2013 21:05 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Arena Thun, Thun

Reportáž

FC Thun - KRC Genk 0:1

Genk v posledním zápase v Thunu ukázal, že si vítězství ve skupině G určitě zaslouží. I v okleštěné sestavě dokázal porazit venku poslední Thun, který si od úvodního vítězství nad Rapidem připsal na své konto již pátou porážku v řadě. Hosté tak zůstali neporaženi, jediný gól zařídil v první půli Jelle Vossen.

Kouč Mario Been už před utkáním avizoval, že dá šanci hráčům, kteří nejsou stabilními články základní sestavy. Do hry se tak od začátku nepodívali tvořiví záložníci Camus ani Gorius, v útoku operoval společně s Vossenem teprve sedmnáctiletý talent Schrijvers. Ten si vysloužil jedinou žlutou kartu Genku už v 10. minutě.

První šance utkání na sebe nechala čekat do 15. minuty, přízemní pokus vyslal domácí C. Schneuwly, v bráně však stál pozorný van Hout, gólmanská dvojka Beenova výběru. Hosté byli v první půli přece jenom o něco lepším týmem, Schrijversův pokus ještě trefil rameno brankáře Mosera.

Ve 31. minutě se již belgický celek gólově prosadil. Masika se dokázal dostat do vápna soupeře, přihrál na bližší tyč zkušenému Vossenovi, který jen tak ťukl do míče a ten se dokutálel za brankovou čáru. Thun se ve druhé půli hnal za vyrovnáním, nebezpeční byli především bratři Schneuwlyové.

Nejprve si udělal prostor starší Marco, následnou střelu ale poslal mimo, poté Christian vyslal kolmicí spoluhráče Krstiče, jenž z první rovněž minul prostor branky o kousek. M. Schneuwly v 72. minutě nadělal van Houtovi další velké problémy, ani střídající Cássio pak neuspěl, pálil totiž pouze nad břevno.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak to genk s nahradniky dnes dostane tip 4-1

Reagovat
smazaný uživatel

10 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele