základní skupiny - skupina A, 4. kolo
07.11.2013 19:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

FC St. Gallen - Valencia CF 2:3

Valencia dokázala i podruhé zvítězit nad sokem ze Švýcarska, domácí St. Gallen si ani dvěma góly body nezajistil. Netopýři totiž skórovali třikrát, hlavním hrdinou utkání se stal se dvěma zásahy Pablo Piatti.

V úvodních minutách se oba soupeři jen tak lehce oťukávali a opatrně zkoušeli, kam až se s míčem dostanou. Především hostující útočník Hélder Postiga se rozhodl několikrát pokoušet obranu St. Gallenu, když se tlačil k bráně gólmana Lopara, ale ten pohotově jeho výpady kryl. Postupně se hra více otevírala a od desáté minuty tlačili více hosté z Valencie. Domácí se tak nebezpečí snažili co nejlépe čelit. Další pokusy Postigy cíl nenašly - až ve čtrnácté minutě se po delší době dostal ke slovu domácí Rodriguez, který se snažil svou ránu vtěsnat mezi tři tyče, bohužel bez úspěchu.

Těsně před končící dvacetiminutovkou utkání se dostali domácí ke standardní situaci. Ricardo Costa ostře zajel do útočníka Karanoviće a tak se v utkání objevila i první žlutá karta. Centr na přední tyč ale našel jen připravené obránce španělského celku. V 25. minutě utkání přišlo brzké střídání - Cartabiu kvůli zranění nahradil Pablo Piatti, což bylo zřejmě klíčovým momentem utkání. V sedmadvacáté minutě nádherně kroutil střelu Canales a jeho pokus dokonce orazítkoval tyč branky St. Gallenu.

Třicátá minuta přinesla další standardní situaci. Besle fauloval Postigu, takže se znovu kopalo proti brance gólmana Lopara. Canales sice přímým kopem trefil pouze tyč, ale míč se odrazil k dobíhajícímu Pablu Piattimu, který se do prázdné branky nemýlil - 0:1 pro hosty.

Domácí se snažili na branku odpovědět. Jejich tlak byl zřejmý, takže se v sedmatřicáté minutě dostali k rohovému kopu. Rodriguez nacentroval míč na zadní branku, kde jej Montandon poslal do víru hráčů a Stéphane Besle z bezprostřední blízkosti překonal zasahujícího Guaitu. Na tabuli se tedy skóre vyrovnalo.

Oba dva týmy se znovu snažily napnout své síly, na každém metru jsme mohli vidět souboj o kulatý nesmysl. Ke konci poločasu ale byla vidět jediná nebezpečnější situace, kterou byl faul Héldera Postigy na Besleho. I portugalský útočník v dnešním zápase viděl žlutou kartu. Od začátku druhého poločasu se hra aktivně přesouvala na oba směry. Ve střelách se střídali pánové Postiga, Canales či Karanović. Do gólové šance se dostal Jonas, ale byl v pokutovém území nedovoleně zastaven domácím Montandonem. K jeho smůle obdržel nejen červenou kartu, ale proti brance Lopara byl nařízen pokutový kop. Ten zahrával sám postižený. Brankář Lopar se ale vrhl na stejnou stranu a pokutový kop číslice na tabuli stále neměnil.

O to více se musel proklínat Jonas v 66. minutě, kdy Goran Karanović vybojoval v polovině hřiště míč a svůj úprk zakončil prostřelením brankáře Guity, čímž posunul svůj tým do vedení 2:1. I když domácí ještě více ožili, ale chvilku jim zatrnulo v sedmdesáté minutě, kdy Postiga nastřelil tyč. Vyrovnání se ale hostující celek přece jen dočkal: o šest minut později se skvěle zorientoval Piatti, když nasměroval do branky odražený míč. Je vidět, že se střídání španělskému týmu vyvedlo na výbornou.

Logicky po brance znovu ožili hosté a tlačili se více k brance domácího Lopara. 86. minuta nakonec přinesla poslední gól. Vítěznou branku zajistil svému týmu Sergio Canales, který se prosadil střelou z hranice velkého vápna. Žádný další zvrat střely Postigy ani Wüthricha nepřinesly.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, goal.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
Pasha

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
Sotuen

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

No měl jsem možnost sledovat .. Jonas kopyto a výkon Valencie fakt bída. Vydřený 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele