1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2014 21:05 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Porto neudrželo vedení a rozešlo se s Frankfurtem smírně

Svěřenci Paula Fonsecy nedokázali proti Eintrachtu splnit roli favorita, když prohospodařili rovnou dvoubrankové vedení a nakonec se tak museli spokojit s remízou 2:2. Před odvetou tak mají daleko lepší pozici hosté.

Na Estádio de Dragão se předpokládal vysoce ofenzivní nástup domácího týmu, ovšem něco takového se, díky skvěle organizované defenzivě Eintrachtu, nekonalo. Postupem času se však Draci přece jen dostali ke slovu: Herrera však branku z úhlu nenašel, zatímco Jackson Martínez během úvodních třiceti minut nevyužil rovnou tři zajímavě vypadající příležitosti.

Nedáš - dostaneš. Tohle "pravidlo" mohlo být aktuální po akci Fluma, jenž oslovil Rodeho, mladý středopolař ale na Heltona recept nenašel! Prakticky záhy mohl udeřit opět nezastavitelný kanonýr Jackson, ale prostor ohraničený třemi tyčemi znovu hledal marně. Minutu před pauzou ale využil Rodeho chybu Quaresma, jenž za pomoci tyče otevřel skóre - 1:0.

Německé mužstvo se však rozhodně nevzdalo a po obrátce zvýšilo aktivitu. Nadějné možnosti měli Joselu a Russ, ani jeden z nich však hlavou branku nenašel. To samé platilo záhy i pro Meiera. Rázem se hrálo nahoru dolu. Další dvě šance měl Jackson, ovšem tomu evidentně nebylo přáno, neboť ani tentokrát branku nenašel. Po akvělé akci Maicona už však znovu udeřilo, konkrétně to byl Varela, kdo z malého vápna dopravil mičudu do sítě - 2:0. Radost FCP neměla dlouhého trvání: Flum si poradil s Mangalou a Joselu už měl následně hodně usnadněnou práci - 2:1!

Zanedlouho navíc bylo pro domácí ještě hůře. Barnetta poslal od rohového praporku balón do šestnáctky, Meier s Russem se do zakončení nedostali, ale jejich neúspěch dokonale napravil Alex Sandro, který si poslal kulatý nesmysl za záda vlastního brankáře - 2:2! Portské akcie mohl už během nastavení po zásluze posílit Ghilas, ovšem ve vyložené šanci neuspěl.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dobře já:D

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

5-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Hector17

2:0

Reagovat
FC Porto FC

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď aspoň remízka a mohol by sa chytiť Kadlec, predpokladám, že dnes dostane šancu, keďže Rosenthal ani necestoval.

Reagovat
FC Porto FC

Fernando, Josué, Carlos Eduardo sice budou hrát ale nevadí

Reagovat
FC Porto FC

To snad není možný....hrajeme celej zápas dobře Frankfurt do ničeho nepustime a pak toto...prostě nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti to vysvětlím, tomu týmu absolutně chybí zkušenost a poslední týdny bohužel i kvalita. Budeme si muset počkat, než se náhrady za Lucha a Moutinha trochu vykopou, do té doby neočekávám žádnej úspěch v lize ani v pohárech. A Mangala se začíná jevit jako pěknej dřevák. Neporazit doma Frankfurt je trapný, před půl rokem bychom jim dali v klidu 3-0

Reagovat
FC Porto FC

No nevím Fonseca na tom ma velkej vliv chlapec a ještě ignoruje Quintera navic Martinez nedava důležitý goly

Reagovat
smazaný uživatel

Martinez nedává góly, protože mu je nemá kdo připravit. A Fonseca je kapitola sama pro sebe, nemá v Portu co dělat. Pereira vůbec neměl odcházet.

Reagovat
FC Porto FC

hele včera šance měl to stejný Ghilas..To nemá všichni nadávaj na něj ale zatím jsme v obou domácíhc pohárech, Benficu máme nadohled LM mu jeden rok sem schopnej odpustit ale jestli neposoupíme přes Frankfurt tak at už vypadne. Hele po Pereirovi každej čekal že to může bejt jen lepší z trojice AVB, Pereira, Fonseca se čekalo že nejhůř z toho výjde Pereira a ejhle...

Reagovat
Hiko

Porto... ciwe

Reagovat
smazaný uživatel

Fans Eintrachtu ďalší neskutočný výjazd v obrovskom počte, proste parááááda, najlepší fanúšikovia sú v Nemecku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

...vlastňák letos mi asi neni souzeno něco vyhrát

Reagovat
jv

Měl si na Porto?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele