základní skupiny - skupina C, 4. kolo
07.11.2013 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Esbjerg fB - IF Elfsborg 1:0

Fotbalisté dánského Esbjergu dokázali i ve svém druhém severském derby nad švédským Elfsborgem těsně zvítězit a s předstihem si zajistili postup mezi 32 nejlepších celků Evropské ligy. Na kontě totiž mají devět bodů a před Elfsborgem s Lutychem mají nedostižný osmibodový náskok, na stoprocentní Salzburg ztrácejí tři body. Utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané a o osudu utkání rozhodla vlastní branka zhruba dvacet minut před koncem.

První poločas byl hodně nezajímavý a diváci se dočkali pouze dvou vážnějších příležitostí. Deset minut před přestávkou se k hlavičkovému pokusu zblízka dostal Bakenga, ovšem gólman Stuhr Ellegaard si naprosto fantasticky s touto situací poradil. O pár minut později znovu hrozil stejný hráč a ani tentokráte v tváří tvář proti hostujícímu brankáři neuspěl, když po sólu zamířil jen do rukavice Ellegaarda.

Po změně stran se hrálo mnohem odvážněji a vyložené šance přibyly. Střídající Mick van Buren naskočil do hry v 50. minutě a po necelé hodině hry svou skvostnou ranou rozezvonil pravou tyč. Ellegaard si poradil také se střelou Lynga v 64. minutě, jenže v 71. minutě už přeci jen inkasoval. Po nahrávce Ankersena před branku vystřelil van Buren a po nešťastné teči Marcuse Rohdéna se balón třepetal v síti.

Hosté výrazně zahrozili čtvrthodiny před koncem, když ránu Beckmanna mířící do horního růžku fantasticky vyrazil brankář Rønnow. Závěrečná desetiminutovka přinesla obrovské příležitosti na obou stranách. Střídající Diouf nejprve přestřelil prázdnou branku, to samé předvedl na druhé straně taktéž střídající Hedlund. V nastaveném čase spálil největší šanci hostů v celém zápase opět Hedlund a trefil pouze tyč, švédský celek tak i přes mohutný tlak v závěru na kýžený bod nedosáhl.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, eurofotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Pasha

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0 2:2

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele