1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2014 19:00 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Viola veze z Dánska výhru o dvě branky

Gólové hody z úvodu první půle se již neopakovaly, přesto jsme viděli atraktivní utkání. V něm domácí Esbjerg nestačil na favorita z Toskánska a po gólech Matriho, Iličiće a Aquilaniho prohrává. Vstřelil ale jednu branku, takže v odvetném utkání ještě nic není ztraceno.

Úvod prvního poločasu se nesl jasně ve znamení toskánského celku. Ten si na chladné počasí a přesun ze slunného domova zvykl velice rychle, což dokumentovala například šance Alessandra Matriho. Vytáhlému útočníkovi se sice (pokud jde o Serii A) v nových barvách příliš nedaří zaplnit díru po zraněném Pepitovi Rossimu, ale dnes ukázal odhodlání i kvalitu. Nejprve se pokoušel vystřelit, to však brankáře Dúbravku ještě nezaskočilo.

Následná akce však již slovenskému brankáři problémy nadělala. Fernandez dostal přesným pasem míč právě na nabíhajícího italského kanonýra a Matri už bez větších obtíží dopravil míč do brány. Favorit se ujal vedení 1:0.

Nemalý počet hostujících fanoušků si mohl oddychnout a říct si, že toskánský celek bez nesnází projde do další fáze. Opak byl ale pravdou, neboť problémy teprve nastaly. Domácí se nehodlali vzdát a o pouhou minutu šokovali nadšené příznivce Fialek. První ránu ještě Brazilec Neto vyrazil, ale odražený míč doskákal pouze k připravenému Martinovi Pušićovi, který jej napálil zpět do sítě!

Úvodní minuty možná ve většině zápasů slouží jako čas vymezený k poznávání soupeře, ale v Esbjergu to dnes večer nebyla vůbec žádná zdlouhavá gentlemanská rozmluva. Hurikán akcí a branek pokračoval, protože po patnácti minutách od úvodního hvizdu si Viola vzala své vedení zpět! Centru z pravé strany využil Josip Iličić, který balon zpracoval a následně zamířil za záda brankáře Dúbravky.

V průběhu dalších deseti minut tempo ustalo a žádná střela se již mezi tři tyče nevešla. I když musím říct, že minimálně pokus Matriho k tomu blízko měl. Přesto se ještě do konce první půl skóre měnilo - dvojku na trojku ve prospěch Fialek posunul Alberto Aquilani. Bývalý hráč AS Řím či Liverpoolu totiž proměnil nařízenou penaltu za zákrok na Rydera a jeho rána zapadla přesně k tyči - 3:1.

Po rychlém střídání na straně Esbjergu se do útoku opět tlačili Italové. Domácí sice v úvodu druhého dějství pokračovali v aktivním přístupu, ale naděje jim trochu pokazil vstup Maria Gómeze. Německý reprezentační útočník se po dlouhém zranění vrátil do zápasového rytmu a dnes nahradil střelce Matriho. Delší dobu se sice k míči nedostal, ale dvacet minut před koncem si připsal první střelecký pokus. Ten však brankář Dúbravka s vypětím sil chytil a naopak se mu povedlo založit rychlý protiútok.

Fialky se sice pokoušely zvýraznit své vedení v utkání, ale ani snaha záložníka Josipa Iličiće a střídajícího útočníka Maria Gómeze nevedla k další brance. Naopak, trenér Vincenzo Montella se rozhodl vyztužit defenzivní linie a na místo Alberta Aquilaniho poslal zkušeného veterána Davida Pizarra. Ten se postavil v záložní formaci vedle španělského technika Borjy Valera a sledoval, jak někdejší hráč Villarrealu míří těsně vedle tyče. Do konce poločasu už ale ani Chilan Pizarro s Valerem nic nevymysleli a diváci se dalších pohledných akcí již nedočkali. Přesto si Viola může gratulovat, dne večer splnila úkol a nastřílela Dánům tři branky.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-4

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jakubbosak

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Fiorentina, ale dalo se čekat, že Esbjerg nebude tak moc vzdorovat, přeci jenom podle mě je to největší outsider tohoto vyřazovacího kola...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele