1/16 finále - odvety
27.02.2014 21:05 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Esbjerg fB 1:1

Asi si vzpomínáte na úvodní minuty předešlého zápasu těchto dvou týmů, v němž se naplno prezentovala ta ofenzivnější část. Do konce prvního poločasu padly čtyři branky, které z velké části rozhodly o úspěchu italského celku. Montellův tým si z Dánska přivezl nadějnou výhru v poměru 3:1 a dnes udělal poslední krok na cestě do další fáze Evropské ligy.

Na domácím stadionu sice nevyhrál, ale přesto může po skončení utkání slavit. Konečná remíza 1:1 mu zaručila postup, ale v žádném případě se nerodila snadno. Krátce po uplynutí pěti minut se do zakončení dostal Ryder, ale neprosadil se ani střelou a následně ani po centru od Davida Pizarra. Brankář Dúbravka musel ve větší akci zasahovat také proti ráně Massima Ambrosiniho, ale ten by se případně stejně radovat nemohl - jeho rána mířila na bránu z ofsajdu.

Kouzlo domácího stadionu mohl potvrdit Compper, ale obránce Fialek nezamířil přesně ani po rohovém kopu. Jinak se v rámci první půle Esbjerg do zakončení příliš často nedostával a Fiorentina mohla v klidu kombinovat. Svěřenci trenéra Vincenza Montelly drželi míč na svých kopačkách a ovládali tempo hry, ale do útoků se příliš často nehnali.

Vše se změnilo až s úderem sedmačtyřicáté minuty, když se domácí Fialky dostaly do vedení. Po ruce hostí před pokutovým územím se k zahrávání přímého volného kopu dostal Josip Iličić a potvrdil, že jeho forma má vzestupnou tendenci. Pomalu se vrací ke starému známému Josipu Iličićovi ještě z dob Palerma. To sice v první lize udržet nedokázal, ale dnes večer si vysloužil potlesk fanoušků po parádním přímém kopu! Tím poslal domácí do vedení, které ještě zvýšilo jejich šance na postup.

Esbjerg příliš odporu nekladl, jedinou výjimkou byl snad jen pokus Nielsen, kterého ale dobře zasahující brankář Rosati vychytal. Fiorentina přidala ještě jednu branku, ale německý útočník Mario Gómez se v době své střely nalézal v ofsajdu. V následujících minutách se hra kouskovala, což vyhovovalo spíše domácím. Toskánský celek jinak kombinoval v dost veliké vzdálenosti od Rosatiho. Střídající Vargas se dokázal procpat až do zakončení, ale ani jeho střela v síti brankáře Dúbravky neskončila.

Přesto jsme se ještě jedné branky dočkali. Trochu dramatu do průběhu jinak poklidného utkání vnesl Mikkel Vestergaard, který přešel do rohu pokutového území a technickou ranou srovnal! Brankář Rosati neměl nárok zasáhnout a musel pro míč do sítě. Víc ale Dánové nestihli a s Evropskou ligou se tedy loučí. Montellův tým se může těšit na dalšího, velmi známého soupeře. Tím se stane turínský Juventus, který si poradil s tureckým Trabzonem.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
mastakillah

Pěkně Iličič

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele