1/16 finále - odvety
21.02.2013 21:05 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Efektivní Benfica udolala Leverkusen i podruhé a postupuje dál

Werkself sehrála na portugalské půdě opět přinejmenším vyrovnanou partii, avšak nakonec se radovala o poznání produktivnější Benfica, která tak ještě natáhla domácí neporazitelnost na poli druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže.

Vysunuté napadání Bayeru přinášelo portugalské družině značné problémy při rozehrávce, kulatý nesmysl se pak navíc okamžitě vracel před domácí branku. Schürrleho rána zpoza vápna ovšem na Moraise nestačila, zatímco po spolupráci s Carvajalem se ve stoprocentní příležitosti ocitl Kießling, ke smůle Farmaceutiků ovšem mířil jen do levé tyče branky Orlů! Teprve tento moment Benficu probudil...

Po šestnácti minutách našel Almeida hlavu Gaitána, Argentinec však na Lena recept nenašel. To byl na dlouho dobu poslední výrazný moment - hra domácího mužstva sice obsahovala vysoké procento držení míče, to se ale odehrávalo v dostatečné vzdálenosti od branky. Ještě před oddechem měl hned dvě velmi nadějné možnosti Schürrle, nejdříve však na Moraise nevyzrál, aby za pár minut pálil do tyče!

Stejný obraz hry byl k vidění také ve druhém dějství. Portugalci se nemohli dostat do tempa, načež mohlo udeřit na druhé straně: Carvajal oslovil přízemním pasem na zadní tyči Kießlinga, ten sice dopravil mičudu za čáru, avšak ještě předtím mu bylo od sudího Královce pískáno ofsajdové postavení. Po hodině hry pak ukázal skvělou individuální akci John, který si poradil s Castrem i Wollscheidem a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre - 1:0. Za porýnský tým mohl reagovat Rolfes a Schürrle, ani jednomu z nich se však na Moraise vyzrát nepodařilo.

Zasloužená vyrovnávací branka ale přeci jen spatřila světlo světa. To se psala sedmdesátá pátá minuty, když střídající Milik hlavou přiťukl na Schürrleho, jenž parádní ranou z voleje nekompromisně vyrovnal na 1:1! Reakce Orlů ovšem byla blesková. Rychlé přečíslení zakončil Lima centrem na Matiče, který bezchybnou hlavičkou německému týmu opět ubral naděje - 2:1. Snažení Bayeru už poté bylo marné. Naopak ještě zvýšit mohli postupně Lima, Slavio a Gaitán, ale bez úspěchu.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Leverkusen ma prvy zapas sklamal Benfica si postup ustraži remizou 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Veselac

1:0

Reagovat
johnn

Leverkusen mohol doma vyhrat ale nevie premenit sance mal doma 3 stopercetne sance

Reagovat
johnn

teraz bude vyhra leverkusenu 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
FC Porto FC

2:0 Benfica si to pohlídá o to se nebojím

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica v poklud potvrdi postup 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica postup, Leverkusen do LM.

Reagovat
Hiko

Benfiko, sfoukněte je jak svíčku 3:1

Reagovat
FC Porto

Tip EuroFotbal.cz: 2 coze...

Reagovat
smazaný uživatel

Eurofotbal je hýn

Reagovat
jv

No, daleko od toho jsme nebyli, klidně to mohlo vyjít, Bayer zase domácí přehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

dávám za sebe a za bráchu (Filip12) odvážný a fanouškovský tip 1-2 s jemným nádechem naivity

Reagovat
FC Porto FC

Jak mohl dát Matič gol? :D škoda toho golu Bayeru vyšel by mi tip

Reagovat
FC Porto

Ola John krasnej gol ale jínak jeho hra se me moc nelíbíla...Ale Benfíca postup

Reagovat
Mikesh

V dalším kole bordeaux, to nebude problém

Reagovat
Pharrell

Benfica

Reagovat
Benfica

Benfica pôjde ďaleko v EL

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/51dda1bd02453e2460a3e6e7a85caf9b/

Benfica předvádí už dlouhodobě velice pohledný fotbal, a proto jim přeeju ať postoupí co nejdále...takový finále Plzeň - Benfica by nebylo na škodu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele