1/16 finále - 1. zápasy
17.02.2011 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

RSC Anderlecht - AFC Ajax 0:3

Fotbalisté Ajaxu dokázali, že to s postupem mezi nejlepší šestnáctku myslí smrtelně vážně a vypadá to, že chtějí kromě boje o titul dosáhnout velkého úspěchu i v Evropské lize. Na půdě belgického soka se dostali brzy do vedení, poté jim nahrála do karet neproměněná penalta a následný kolaps soupeře. Ajax si tak do Amsterdam Arény veze pohodlný tříbrankový náskok a navíc neinkasoval, postup se tak zdá být téměř jistý.

Anderlecht byl po celou dobu horším týmem, a i když si vypracoval některé možnosti, tak ho protivník především v ofenzívě přehrával a rozdíl mohl být ještě vyšší. V domácím dresu odehrál celých devadesát minut český záložník Jan Lecjaks, nicméně jeho výkon nebyl, stejně jako celého Anderlechtu, nikterak chvályhodný. Hosté šli do vedení po půl hodině hry zásluhou belgického obránce Tobyho Alderweirelda, další dvě trefy přidali po pauze.

Přitom bruselský výběr vstoupil do klání lépe. Nejprve to zkusil Romelu Lukaku, následně z velké vzdálenosti mířil těsně vedle Lorenzo Ebecilio. Na druhé straně dvakrát selhal Mounir El Hamdaoui proti gólmanovi Silviu Protovi, poté se vytáhl hostující brankář Maarten Stekelenburg, když vytěsnil pokus Matiase Suareze z horního rohu své svatyně. Stekelenburg následně zlikvidoval též ránu Kanua a přímý volný kop Mbarka Boussoufy z třiceti metrů.

V dalším průběhu přitlačil holandský celek a vytěžil vedoucí trefu. Nejprve Proto zlikvidoval pokus Miralema Sulejmaniho, ve 33. minutě už ale po rohovém kopu Christiana Eriksena zakončil přesně hlavou do dolního rohu branky právě Alderweireld. Anderlecht ke konci půle ožil. Stekelenburg musel vychytat Boussoufu, po rohovém kopu pálil nad branku bek Roland Juhasz. Domácí tlačili též na začátku druhého dějstvá a naskytla se jim obrovská šance vyrovnat.

Hostující Eyong Enoh fauloval ve vápně Boussoufu, Marcin Wasilewski ovšem poslal svůj pokus nad branku. A proto o čtyři minuty později úřadoval Eriksen, který po centru Sieme de Jonga zblízka zvýšil vedení už na 2:0. V 67. minutě navíc pohřbil naděje belgického týmu El Hamdaoui, který po překrásném centru Eriksena vystřelil přesně z pravé strany. V samém závěru si náznaky šancí vytvořil spíše Ajax, ty vážnější ale přeci jen patřily Anderlechtu. Stav se ovšem nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
Tomtaf

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jistý uživatel Tomtaf netipuje spatně. Určitě už vyhrál ve Fortuně a v Tipsportu spousty peněz. Závidím mu, už asi nemusí pracovat. Klobouk dolů pane Tomtaf! A asi i v Chanci.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslim,ze v predeslich utkanich mel lepsi uspech Anderlecht i proto ze odesel Suarez si myslim,ze by mohl vyhrat Anderlecht,popripade remizovat 2:1 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tomtaf je mimozemštan .....

Reagovat
smazaný uživatel

ja to tipuju 2 1

Reagovat
smazaný uživatel

Bude hodně golů i bez Suaréze...remíza 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Anderlecht je na tom momentálně určitě líp, ale věřím minimálně v bod... doufejme

Reagovat
afc ajax

lepšie ako bod!!! nie?

pozeral som len 2.polčas ale parada!!

Reagovat
smazaný uživatel

krásná práce! První půlka, ale celkem špaténka od nás..

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

zapas sa bude hrat v priatelskej atmosfere, medzi fanusikmi nie je rivalita, naopak pohoda ....http://img504.imageshack.us/i/anderlecht20.jpg/

mohlo by to opat skoncit remizou 1:1

Reagovat
AjaxFans

Máš recht s Bruselem je to Ok

Reagovat
smazaný uživatel

neříkal náhodou komentátor čt, že po zápase minulej rok hořela polovina Amstru?

Reagovat
AjaxFans

Včera jsem neviděl,byl jsem fuč.Družba snima nebyla,ale nějaké spřátelené vztahy yo.Tak nevim no.Kdo to říkal?

Reagovat
AjaxFans

Tady to taky nevypadá na nepřátelství.Kdo ví,jestli neměli jen pyro u nás

http://www.youtube.com/watch?v=FP4fzwNWEQ0

Reagovat
Josifek

TEda, to mě Anderlecht hodně zklamal, čekal jsem že neprohraje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele