základní skupiny - skupina A
30.09.2010 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester City - Juventus FC 1:1

Jednoznačně nejprestižnější zápas druhého hraného kola základních skupin Evropské ligy byl k vidění v Manchesteru, kde domácí City přivítali italský Juventus. Jednalo se tedy o souboj dvou favoritů skupiny, který nakonec skončil remízou 1:1. Lepší pozici má po dvou kolech City, které má na kontě čtyři body. Juventus je za dvě remízy zatím až třetí.

Juventus překvapivě vstoupil do utkání aktivněji a od první minuty se snažil útočit. Logicky si tak vytvořil také první příležitosti. Už ve 4. minutě zkoušel štěstí z dálky aktivní Vincenzo Iaquinta, ale tentokrát šla jeho střela ještě mimo branku domácích. Poté přišla chvilka veterána Alessandra Del Piera, který se po vynikající kombinaci Juventusu dostal do zakončení z hranice pokutového území, ale reprezentační gólman Hart byl tentokrát na místě.

V 11. minutě už se však skóre měnilo a City doplatili na svůj pasivní přístup od začátku zápasu. Na levé straně si seběhl lehce do středu Vincenzo Iaquinta a střelou z dvaceti metrů překvapil Harta v brance Citizens - 0:1. Od dvacáté minuty se začal obraz hry pomalu přelínat na druhou stranu a své šance si vytvořili také domácí. Tu první měl Carlos Tevez, který zkoušel pálit z veliké dálky, ale branku Juventusu minul o více než tři metry.

Zejména trio Touré, Johnson, Tevez zatápělo obraně Juventusu a druhý z této dvojice se také dostal ke střele po přihrávce Teveze, ale jeho pokusu scházela větší razance. První obrovská šance pro City tak přišla až ve 34. minutě a měl jí Argentinec Tevez, který si naběhl na centr Vieiry a v bezprostřední blízkosti gólmana Juventusu přestřelil. Asistent však signalizoval ofsajd, ale z opakovaného záběru bylo vidět, že se o nedovolenou pozici nejednalo.

Domácí se tak dočkali až o tři minuty později. Vynikající kolmici vyslal Yaya Touré přímo na nabíhajícího Johnsona, který se rázem ocitl sám před Manningerem a neměl problém zasunout míč do poloodkryté branky a vyrovnat na 1:1. V závěru poločasu ještě pálil z dálky Patrick Vieira, ale jeho pokusu scházely potřebné parametry a tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Druhá půle začala mnohem opatrněji než ta první a k vidění nebylo až na pár dalekonosných pokusů nic zajímavého. Bojovalo se zejména ve středu hřiště, kde měli většinou navrch domácí fotbalisté. Přesto zahrozil znovu Juventus. Na rohový kop si naskočil obránce Giorgio Chiellini a svou hlavou jen těsně minul Hartovu branku.

V 66. minutě zahrozil z volného přímého kopu vyhlášený exekutor Alessandro Del Piero, ale jeho střela šla asi metr vedle Hartovi branky. Z následného útoku se zrodila šance na druhé straně. Centr Teveze hledal Adebayora a ten jen těsně nedoskočil na centrovaný balón. Poté nebylo kromě několika střídání na City of Manchester Stadium nic zajímavého k vidění a na další šanci si museli diváci počkat až do 81. minuty. O střelu z dálky se po parádní individuální akci postaral David Silva, ale na poslední chvíli ji dokázal zblokovat Chiellini.

Hosté si přeci jen mohli z Manchesteru odvézt tři body. V 87. minutě faulovali domácí na hranici pokutového území a z volného přímého kopu trefil Del Piero břevno. V závěrečných minutách a nastaveném čase už se oba týmy soustředily zejména na defenzivní činnost a zápas tak skončil zaslouženou dělbou bodů za remízu 1:1.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (400)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele