základní skupiny - skupina H
04.11.2010 21:05 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Domácí hráli, hosté stříleli: Getafe - Stuttgart 0:3

Stuttgart si jednoznačnou výhrou na půdě Getafe s předstihem zajistil postup do vyřazovacích bojů, to jeho dnešní soupeř se bude muset ve zbývajících dvou zápasech pořádně ohánět, aby mu postup neunikl.

Stává se ve fotbale, že jeden z týmů je podle statistik lepší, ale utrpí debakl. Přesně o tom by se po dnešku mohlo vyprávět na okraji Madridu, kde, jak známo, Getafe sídlí. A domácí měli i první velkou možnost, útočník Colunga však Ulreicha nepřekonal. Poté párkrát zahrozili také hosté, zlobili především Martin Harnik a Ciprian Marica. A byl to právě Marica, který v šestadvacáté minutě otevřel skóre utkání.

Průběh utkání se gólem vůbec nezměnil, o něco aktivnější bylo domácí Getafe, ale do šancí se dostával Stuttgart. Po jednom z nebezpečných centrů Camoranesiho hlavičkoval rakouský útočník Harnik do tyče! A když už se domácí do vyložené šance dostali, trestuhodně ji zahodil Arizmendi. To bylo z nepříliš záživného prvního poločasu vše.

Do druhého dějství vstoupilo Getafe skvěle a několikrát to už vypadalo, že se za Ulreichem rozvlní síť. Jenže osud byl proti, Colunga trefil pouze břevno, Albin pro změnu tyč. A tak znovu udeřil Stuttgart, po Camoranesiho zpětné přihrávce se trefil německý reprezentant do jedenadvaceti let Timo Gebhart. Druhý gól definitivně srazil domácí do kolen a už nešlo o to, kdo vyhraje, nýbrž o kolik vyhraje.

Odpovědí nakonec bylo číslo tři, protože po Bokově centru z levé strany hlavičkoval vytáhlý rakouský útočník Harnik tak přesně, že nedal Ustarimu žádnou šanci. Do konce utkání už se toho moc zajímavého nestalo, Stuttgart nikam nespěchal, domácí Getafe zase vzdalo svou snahu alespoň o čestný úspěch.

Getafe nebylo horší, ale dostalo lekci z efektivity. Stuttgart si vypracoval menší počet příležitostí a držel míč méně na svých kopačkách než soupeř, přesto odjíždí s pohodlnou výhrou o tři branky.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com, uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X..1:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
Veselac

1 nebo radši 10 ?

Reagovat
smazaný uživatel

radši 10... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele