základní skupiny - skupina F
02.12.2010 21:05 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Sparta v Palermu vyválčila kýžený bod a postupuje!

Sparta dvěma zásahy v druhé půli rozhodla o svém postupu do jarních bojů Evropské ligy. Po sedmi letech si tak zahraje na evropské scéně i po zimní přestávce. Palermo naopak skončí ve skupině nejlépe třetí a po dvou sezónách mezinárodního půstu bude znovu spílat českému klubu.

Úvod rozhodně neohromil fanouška ani nezaujatého diváka. Míč sice drželi častěji u nohou domácí, český tým je ale k výraznější šanci nepustil. Sám se ovšem do útoku příliš nehrnul a ze zdánlivě nebezpečné standardky Kucka poslal míč vysoko nad.

Ve 23. minutě fauloval pětatřicet metrů od branky Pamič Maccaroneho. Přím kop rozehrál Liverani, jehož centr obrana hostů odvrátila před vápno k volnému Rigonimu, který propálil tři hráče ve žlutých dresech a přesnou trefou k bližší tyči nedal Blažkovi mnoho nadějí.

Za čtyři minuty mohl zvýšit Pastore, který si ztlumil balón po hlavičce Řepky a stihl vystřelit před pozdě dobíhajícím Vackem. Jeho dalekonosnou křižnou střelu výborným zákrokem vyrazil brankář Sparty.

Pražská snaha přicházela vniveč až do konce první půle. Nakopávané balóny směřující na africké duo byly často rychle ztraceny. Bony Wilfried tak byl k vidění spíše ležící na zemi, Kweuke se neprojevoval prakticky vůbec. Do šaten se tak šlo za úzkého vedení domácích, jejichž ofenzívu naprosto uklidnil gól z první větší šance.

To se jim zle nevyplatilo už po pěti minutách druhého poločasu. První kontakt ve vápně Wilfried s Balzarettim ustál, ale po střetu s Goianem ochotně upadl. Rumunský obránce viděl žlutou kartu ve 44. minutě po faulu na stejného hráče a za lehké přistrčení útočníka hostů mu rozhodčí ukázal druhou, musel tak předčasně do sprch.

Pískot doprovázel Kladrubského při exekuci pokutového kopu, který se štěstím proměnil ve vyrovnávací gól. Benussi sice odhadl stranu, míč však nezachytil, i když nebyl od českého střelce dokonale umístěn.

Jenže oslabené Palermo se po hodině hry opět ujalo vedení. Blažek odvrátil centr před vápno přesně na nohy Liveraniho, který balón zpracoval a zkušeně si na hranici šestnáctky došel pro faul Vacka. Strahonja okamžitě ukázal, že se opět bude kopat uvnitř vápna. Pinilla prudkou ranou bez problémů pokořil brankáře skákajícího k opačné tyči.

Hříšník Vacek se omluvil perfektním centrem na malé vápno, kde přesně našel Kucku. Ten se hlavičkou zblízka prosadil a v 62. minutě znovu postupovala Sparta.

Ta prakticky bez problémů držela důležitou remízu a soupeře k ničemu nepouštěla. Několikrát i uzamkla Italy u jejich vápna, nic výraznějšího si ale nevypracovala. O to větší mohlo být její překvapení dvě minuty před koncem řádné hrací doby.

Cassani doběhl míč před brankovou čarou a přes početní převahu bránících našel svým centrem Miccoliho, který dělovkou bez přípravy posílal míč ke vzdálenější tyči zkamenělého Blažka. Ten si mohl oddechnout, když se balón obtočil mimo.

Nepříliš povedený duel skončil hořce pro Pastoreho, který si v poslední minutě nastavení vykoledoval druhou žlutou kartu za nesportovní chování a na závěrečné momenty poslal svůj tým do devíti.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (914)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele